Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Φινλανδία ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους, δίνει στις μητέρες και τους πατέρες ίσα δικαιώματα στη γονική άδεια

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Γονική άδεια με επίδομα παιδιού και στους δύο γονείς δίνουν οι Φινλανδοί. Νέος οικογενειακός νόμος, επαναπροσδιορίζει τη διάρκεια της γονικής άδειας και το επίδομα παιδιού.
Η Φιλανδία θέτει σε εφαρμογή νέο νόμο που αφορά τη γονική άδεια και στους δυο γονείς. Αμφότεροι οι γονείς θα λαμβάνουν πλέον ένα επίδομα παιδικής φροντίδας για 160 ημέρες ο καθένας, το οποίο αθροίζει σχεδόν έναν χρόνο.
Επιπλέον, υπάρχει επίδομα μητρότητας. Ο ένας γονέας μπορεί να μεταφέρει έως και 63 ημέρες αναφοράς στον άλλον.

| Βρες τον επαγγελματία που χρειάζεσαι εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα klik εδώ |

Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ημέρες της άδειας μέχρι το παιδί να συμπληρώσει την ηλικία των δύο ετών, ενώ μπορούν να χωρίσουν την άδεια σε τέσσερα μέρη.
Εάν ένα παιδί έχει μόνο έναν γονέα, δικαιούται άδεια και επίδομα 320 εργάσιμων ημερών. Σημειωθεί πως τα παραπάνω αφορούν την άδεια μετά τον τοκετό. Οι έγκυες δικαιούνται, ακόμη, άδεια εγκυμοσύνης ενός μήνα πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία του τοκετού.
Η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Hanna Sarkkinen δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση αυτή θα βελτιώσει τη θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας. Και, επιπλέον, θα δώσει και στους πατέρες περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους.
info gegonota.newsΒρεφική κούνια CO-1015 with Telescopic Rail, 3 σε 1 Κούνια, Κρεβάτι & Αλλαξιέρα μαζί.
περισσότερα κλικ στην φώτο↴  ή Εδώ

Άρεσαν