Διαβατός Ημαθίας

> Διαβατινή πρόταση για να κρύψετε τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού...


Από Διαβατινός  

Ειδικά σε παλιά σπίτια, τα εμφανή σημεία που αφορούν ηλεκτρικές παροχές πολύ συχνά αποτελούν διακοσμητικές ...πληγές. 

Και ενώ κάποιους παλιούς διακόπτεςπρίζες κλπ. ακόμη και σε ένα σπίτι που πιθανόν νοικιάζετε, έχετε την δυνατότητα να τα αντικαταστήσετε με εντελώς απλούς αλλά νέους και με σχετικά μικρό κόστος δεν συμβαίνει το ίδιο με τον κεντρικό πίνακα.
Όμως ακόμη και οι πιο σύγχρονοι πίνακες, παρά το μικρότερο μέγεθός τους, το πορτάκι που διαθέτουν κλπ. αποτελούν ένα αντιαισθητικό ...εμπόδιο αν θέλετε να αξιοποιήσετε διακοσμητικά τον τοίχο στον οποίο βρίσκονται, αν δεν έχει προβλεφθεί να είναι τοποθετημένοι σε ένα όσο το δυνατόν πιο ...κρυφό σημείο. 
Η λύση είναι απλώς να τον ...κρύψετε εσείς πίσω από έναν κανονικό ...πίνακα και με τρόπο που να μην δυσκολεύει καθόλου την πρόσβασή σας σε εκείνον του ηλεκτρικού

Θα χρειαστείτε έναν απλό καμβά ζωγραφικής, σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε καμβάδες σε μέγεθος κατάλληλο για αυτήν την κατασκευή σε τιμές περίπου 2-3 ευρώ και 2-3 μικρούς διπλούς μεντεσέδες, θα τους βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη κιγκαλερίας, χρώματα κλπ. σε διάφορα μεγέθη και τιμή μικρότερη και των 0,50 ευρώ. 
Στον καμβά μπορείτε να εφαρμόσετε decoupage με κάθε είδους χαρτί, να κολλήσετε κάποιο πόστερ ανάλογου μεγέθους, αυτοκόλλητη ταπετσαρία, να μεταφέρετε μια μεγενθυμένη φωτογραφία κλπ. γενικά να δώσετε όποια όψη θέλετε εσείς και ταιριάζει στο σημείο που θα τοποθετηθεί.

Στερεώνετε με βιδάκια το ένα μέρος του μεντεσέ στον τοίχο και το άλλο στην άκρη του καμβά κι έτσι έχετε πλέον δημιουργήσει ένα ...πορτάκι που πίσω του βρίσκεται κρυμμένος ο ηλεκτρικός πίνακας. 


Το πλεονέκτημα του καμβά ζωγραφικής για αυτήν την χρήση είναι το ελάχιστο βάρος του,  έτσι μπορεί να συγκρατηθεί από πολύ μικρούς μεντεσέδες, όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να κρύψετε τον πίνακα πίσω από ένα κανονικό κάδρο, κορνίζα κλπ. που απλώς λόγω του βάρους τους θα χρειαστούν έναν πιο γερό μεντεσέ στήριξης στον τοίχο, ενώ για να αυξήσετε το "βάθος" ενός κάδρου - κορνίζας, αφού είναι πιθανόν στην κανονική τους μορφή να εξέχουν του πίνακα, θα καρφώσετε περιμετρικά του ξύλου ένα ξύλινο πηχάκι που θα βάψετε στο ίδιο με την κορνίζα χρώμα. 

Επίσης, ένα απλός καμβάς μετρίου μεγέθους στηριγμένος στην μία πλευρά του στον τοίχου με τον συγκεκριμένο τρόπο, λόγω του ελάχιστου βάρους του, δεν θα χρειαστεί κάποιο "αντίβαρο" από την αντίθετη πλευρά για να παραμένει σταθερά στην θέση του. 
Τόσο όμως σε καμβάδες μεγάλου όσο και κορνίζες-ξύλινα πλαίσια που θα χρησιμοποιήσετε για τέτοιου είδους κατασκευές μπορείτε να προσαρμόσετε και ένα κλείσιμο, μαγνητικό "κούμπωμα", που επίσης θα βρείτε σε μεγάλα καταστήματα με είδη κιγκαλερίας και είναι της ίδιας ακριβώς μορφής με εκείνο που διαθέτουν για να κλείνει το πορτάκι τους οι σύγχρονοι ηλεκτρικοί πίνακες. 

Εκτός από την πίνακα του ηλεκτρικού πίσω από παρόμοιες κατασκευές μπορείτε να κρύψετε π.χ τον πίνακα ενός συστήματος συναγερμού, ή οποιαδήποτε άλλη τέτοιας μορφής εγκατάσταση που για λόγους είτε αισθητικής είτε ασφαλείας, δεν θέλετε να είναι εμφανής


Εάν ο τοίχος είναι μεγάλος μπορείτε να προσθέσετε ακόμη 1-2 τέτοιους καμβάδες ή κορνίζες σε οριζόντια ήκάθετη διάταξη για να διακοσμήσετε το σύνολο του τοίχου χωρίς να αποτελεί πλέον εμπόδιο ο ηλεκτρικός πίνακας ή όποια παρόμοια εγκατάσταση και για να μην δημιουργείτε σε κανέναν η εντύπωση ότι ...κάτι μπορεί να κρύβεται και για ότι για κάποιον ειδικό λόγο έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο ένα και μοναδικό κάδρο. 

Τέλος, ο πιο απλός τρόπος, αν φυσικά ο πίνακας διαθέτει πορτάκι είναι να μετατρέψετε αυτό σε καλλιτεχνικό ...πίνακα, κολλώντας χαρτί, ταπετσαρία κλπ. Το πλαίσιο του πίνακα θα παραμένει βεβαίως ορατό αλλά και πάλι η συνολική εικόνα αντί για την ...θέα των ασφαλειών είναι προτιμότερη.  

Ένα εύλογο πιθανό ερώτημα, αν σας αρέσει η γενική ιδέα της κατασκευής με τους καμβάδες-κορνίζες αλλά θέλετε κάτι ευκολότερο στο τελικό στάδιο στήριξής τους στον τοίχο είναι: "γιατί να μην κρεμάσω απλώς τον καμβά από ένα καρφί και να τον μετακινώ κάθε φορά που θέλω να χρησιμοποιήσω τον πίνακα του ηλεκτρικού";
Ο λόγος πέραν της λειτουργικότητας, να ξεκρεμάτε το κάδρο κάθε φορά που θέλετε πχ να ανάψετε το θερμοσίφωνο, είναι κυρίως λόγος ασφάλειαςΑκριβώς πάνω από τον ηλεκτρικό πίνακα κατά μεγάλη πιθανότητα ξεκινούν οι εσωτερικές διακλαδώσεις των καλωδίων, που σημαίνει ότι πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι ότι στο σημείο που θέλετε να τοποθετήσετε το καρφί δενπερνά ηλεκτρικό καλώδιο. Για τον ίδιο λόγο και προσαρμόζοντας τους μεντεσέδες στον τοίχο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. 


πηγή:soulouposeto

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!