Διαβατός Ημαθίας

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Τα καραγκιοζιλίκια του Ερντογάν και η εμμονή του με την Ελλάδα (βίντεο)

Για τον κάδο και αβάσιμα τα τουρκικά αιτήματα..«Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ερντογάν, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς απαντήσεις στις «αβάσιμες και αίολες» διεκδικήσεις του τούρκου προέδρου. Στο «μενού» της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη ήταν η κλιματική κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το Κυπριακό.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα κατά του αυταρχισμού και αναφέρθηκε στην ξεκάθαρη θέση της ΕΕ υπέρ της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή. «Είναι επιτακτική ανάγκη να μην πετύχει η ρωσική εισβολή, για να στείλουμε μήνυμα και σε άλλα αυταρχικά καθεστώτα» υπογράμμισε.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο. «Πρέπδει να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό αέριο» σημείωσε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Κυπριακό: «Η Ουκρανία δεν είναι η μόνη χώρα που δέχεται επίθεση. Οι Κύπριοι ζουν σε ένα διχοτομημένο νησί. Η Άγκυρα απομονωμένη και μόνη στη διεθνή κοινότητα συνεχίζει να επιμένει με απαράδεκτες αιτήσεις για λύση που θα βασίζεται σε δύο κράτη. Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες για την ενέναρξη των διαπραγματεύσεων, αλλά η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Τουρκία συνεχίζει τις παραβιάσεις τις θαλάσσιας ζώνης της Κύπρου».

Όσον αφορά την Τουρκία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ¨Αγκυρα χρησιμοποιεί φιλοπολεμική γλώσσα και έχει εμμονή με την Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τις καθημερινές προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων. Χαρακτήρισε αβάσιμα και αίολα τα αιτήματα της Τουρκίας σχετικά με τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και επανέλαβε ότι «η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν».
«Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με casus belli, ενώ ενισχύει την ένταση και διεξάγει τεράστια εκστρατεία παραπληροφόρησης. Αυτές οι πράξεις υπονομεύουν τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», επεσήμανε.
«Ποτέ δεν θα συμβιβαστώ όσον αφορά τα ζητήματα εθνική κυριαρχίας» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης. «Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι η κυριαρχία στο Αιγαίο».

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον τουρκικό λαό επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για εσάς».
Από τον Μάρτιο του 2020, η Τουρκία εργαλειοποιεί τις μεταναστευτικές ροές, υπογράμμισε ακόμη ο πρωθυπουργός. «Σώσαμε πάνω από 130 ανθρώπους από δύο βάρκες χθες» παρατήρησε, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ακόμη για την κλιματική αλλαγή, ενώ αναφέρθηκε και στα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ξεκαθαρίζοντας ότι, όσο κι αν χρειαστεί, θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ:



________     ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ-ΤΑΠΕΡ

Μόνο εδώ, θερμός φαγητού, θερμός νερού και θερμός καφέ και διαθέτει προϊόντα που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες...
κλικ εδώ
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;