Διαβατός Ημαθίας

Poseidon Principals: Στόχος η πράσινη ναυτιλία με την συμμετοχή τραπεζών και ασφαλιστών

Οι κορυφαίες τράπεζες που χρηματοδοτούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία μαζί με τους ναυτιλιακούς ασφαλιστές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Poseidon Principals συμφώνησαν να αυξήσουν τα πρότυπα με τα οποία μετρούν την ευθυγράμμιση του κλίματος στη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δεσμεύονται να ευθυγραμμιστούν με τη φιλοδοξία των Ηνωμένων Εθνών.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν υπογράψει τις «Αρχές του Ποσειδώνα» έχουν δεσμευτεί να μετρήσουν και να αναφέρουν την ευθυγράμμιση των χαρτοφυλακίων ναυτιλίας των ιδρυμάτων και των ναυτιλιακών ασφαλιστών με τους κλιματικούς στόχους. 

| Φορτιστές Κινητών - Κλικ Εδώ |

Οι αρχές βασίζονται σε ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει αξιολόγηση της ευθυγράμμισης του κλίματος, λογοδοσία, επιβολή και διαφάνεια. Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε το 2019 και άρχισε να εκτυπώνει ετήσιες εκθέσεις που μετρούν την ευθυγράμμιση με τη φιλοδοξία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη διεθνή ναυτιλία κατά τουλάχιστον 50% εκατό έως το 2050.

Η νέα δέσμευση των συμμετεχόντων μερών πρακτικά σημαίνει ότι, θα υπάρχουν δύο μετήσεις: Μία ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του ΙΜΟ για μείωση κατά 50% των εκπομπών έως το 2050 και μία ευθυγραμμισμένη με μηδενικές εκπομπές έως το 2050 και μέγιστη άνοδο της θερμοκρασίας κατά 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα έως το 2100, για την επίτευξη των στόχων θερμοκρασίας της Συμφωνίας του Παρισιού.

"Η επείγουσα ανάγκη είναι σαφής", δήλωσε ο Michael Parker, Πρόεδρος, Global Shipping, Logistics & Offshore, Citi και Πρόεδρος των Αρχών Poseidon για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. "Λόγω του ρόλου που διαδραματίζει η ναυτιλία στην παγκόσμια οικονομία, πρέπει να επιταχύνουμε τη φιλοδοξία μας για το στόχο θερμοκρασίας 1,5 C της Συμφωνίας του Παρισιού. Αυτή η νέα φιλοδοξία θα επιτρέψει στις Αρχές του Ποσειδώνα να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον ρόλο μας στην παροχή κινήτρων και την υποστήριξη της απαλλαγής από τον άνθρακα της ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τη νέα δέσμευση, οι 30 ναυτιλιακές τράπεζες και οι 16 πάροχοι και μεσίτες ναυτιλιακών ασφαλίσεων που συμμετέχουν στις Αρχές του Ποσειδώνα θα προσθέσουν νέες τροχιές για να αναφέρουν ευθυγράμμιση του κλίματος με καθαρό μηδέν έως το 2050 και μέγιστη αύξηση θερμοκρασίας 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Ο Michael Parker σημείωσε ότι οι συμμετέχοντες αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου χρηματοδότησης για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Καθώς η συμμετοχή αυξάνεται, οι ναυτιλιακές εταιρείες πρέπει να είναι σε θέση να επιδείξουν τις προσπάθειές τους να ευθυγραμμιστούν με τους στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές για πρόσβαση σε χρηματοδότηση για τη διατήρηση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. 



______  ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΙΝΗΤΩΝ / Handsfree
Απόλαυσε ελευθερία κινήσεων με handsfree και διάλεξε μέσα από μεγάλη ποικιλία earphones, earpods, χρωμάτων και τύπων καλωδίου. Κλικ Εδώ
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...