Διαβατός Ημαθίας

Παιδικό δωμάτιο για δύο: πως θα κάνετε τη συμβίωση πιο εύκολη...

Όταν ο αριθμός των υπνοδωματίων είναι περιορισμένος, η κοινή τους χρήση από δύο παιδιά αποτελεί αναγκαιότητα. Παρόλο που κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται περιοριστικό, η δημιουργία ενός δωματίου που αντανακλά δύο δυναμικές νεαρές προσωπικότητες μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Αν λοιπόν έχετε δύο ή και περισσότερα παιδιά που πρέπει να μοιραστούν τον ίδιο χώρο, το άρθρο μας θα σας δώσει μερικές ιδέες για να σχεδιάσετε ένα λειτουργικό παιδικό δωμάτιο που σέβεται την προσωπικότητα κάθε παιδιού.


Πρώτα από όλα σκεφτείτε το κρεβάτι, το οποίο θα καταλαμβάνει και τον μεγαλύτερο χώρο. Οι παιδικές κουκέτες είναι πρακτικές και λειτουργικές, επειδή μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο έναν μικρό χώρο, όπου δύο ή ακόμη και τέσσερα παιδιά πρέπει να ζουν μαζί. Μάλιστα έχετε τη δυνατότητα στο μέλλον να τις διαχωρίσετε σε δύο ξεχωριστά κρεβάτια, όταν τα παιδιά σας μεγαλώσουν ή αν μετακομίσετε σε μεγαλύτερο χώρο.
Είναι πολύ σημαντικό εάν τελικά επιλέξετε κουκέτα, να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες ασφαλείας. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι μόνο τα παιδιά άνω των 6 ετών επιτρέπεται να κοιμούνται στο πάνω κρεβάτι μιας κουκέτας. Επιπλέον, η κουκέτα θα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από μια ειδική σκάλα, απαραίτητη για την εύκολη πρόσβαση και ένα φωτιστικό, ώστε το παιδί σας να έχει φως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας ακόμη τρόπος εξοικονόμησης χώρου είναι η εγκατάσταση ραφιών και η τοποθέτηση έξυπνων επίπλων αποθήκευσης. Ξύλινα κουτιά στον τοίχο, κουτιά κάτω από το κρεβάτι και έπιπλα αποθήκευσης με καλάθια ή κατασκευές με ανεξάρτητες μονάδες αποθήκευσης που μπορούν να επεκταθούν όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνουν οι ανάγκες -και τα πράγματα- των παιδιών σας, θα σας εξοικονομήσουν τον χώρο που χρειάζεστε!

Εάν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο για να τοποθετήσετε δύο κρεβάτια παράλληλα το ένα με το άλλο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα διαχωριστικό μεταξύ τους: για παράδειγμα, ένα κομοδίνο ή μια βιβλιοθήκη αρκεί. Αυτό θα διακοσμήσει το δωμάτιο και θα δώσει σε κάθε παιδί την αίσθηση ότι έχει το δικό του αποκλειστικό χώρο. Ένας ακόμη τρόπος να διαχωρίσετε τον χώρο, είναι η χρήση διαφορετικής χρωματικής παλέτας για τα έπιπλα του κάθε παιδιού. 

____ Παιδικό δωμάτιο :  Περισσότερα Εδώ!
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου