Διαβατός Ημαθίας

Καλά, από τώρα άσπρισε ο Όλυμπος, Αύγουστο μήνα; Τι συμβαίνει; (βίντεο)

Η πιο εύλογη εξήγηση για το γιατί ο Όλυμπος «ντύθηκε» στα λευκά από τον Αύγουστο ήταν το χιονοχάλαζο και όχι το χιόνι.

Το πιο εύλογο σενάριο, δεδομένων των μετεωρολογικών συνθηκών που υπάρχουν στη μεσαία τροπόσφαιρα, είναι ότι ο Όλυμπος «άλλαξε λευκό» από μπλε του χιονιού, το οποίο μπορεί να παρατηρηθεί ακόμη και σε θερμοκρασία 10 °C, σύμφωνα με τον Δρ Σταύρο Κέππα, μετεωρολόγο του Northmeteo.gr, που εξήγησε στο GRTimes,

Αυτό συμβαίνει όταν «λαμβάνουμε κάθετες ροές μέσα στα σύννεφα που συνοδεύονται από έντονο υετό για σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο μετεωρολόγος.

Αν και ο Όλυμπος, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, μπορεί να έχει επικάλυψη από το χιονοχάλαζο, όμως δεν είναι χαλάζι - μάλλον μοιάζει με χιόνι.

βίντεο:


Σύμφωνα με τον κ. Κέππα, «οι πολύ μικρότερες σταγόνες νερού παγώνουν σε έναν κρύσταλλο πάγου ή μια νιφάδα (συσσωμάτωση κρυστάλλων πάγου) που ταξιδεύει μέσα από ένα σημείο του νέφους με σημαντικά επίπεδα υγρασίας».

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός συσσωμάτωμα πάγου που μπορεί να περιέχει πραγματικά διάκενα, σημειώνει. Επομένως, ο μετεωρολόγος λέει ότι αν αυτό το φαινόμενο δυναμώσει, μπορεί να «στρώσει» πάνω από επιφάνειες.

Όπως λέει, «είναι μια πιο συμπαγής νιφάδα, η οποία μπορεί να διατηρηθεί για περισσότερες ώρες σε θετικές θερμοκρασίες από το χιόνι».

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι «θα έπρεπε να ανέβουμε περίπου στα 3.600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για να δούμε την πτώση της θερμοκρασίας να μηδενίζει σήμερα».

φ/scr


--------------------------------------------------

Τα Πάντα για τον Αθλητισμό
Εδώ θα βρείς σίγουρα αυτό που ψάχνεις 


Κλικ ΕΔΩ

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)