Διαβατός Ημαθίας

Έρχεται χαρτζιλίκι ύψους 26,29 εκατ. ευρώ - Σε ποιους θα δοθεί άραγε;

Κάποιο πουλάκι μας είπε  ότι τα "φράγκα" θα τα πάρουν ως ενίσχυση λόγο πολέμου (Ουκρανία) οι αγρότες των οπωροκηπευτικών και του αμπελοοινικού τομέα..
Να σημειωθεί ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν στη χώρα μας από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν. Μάλιστα μετά από υπουργική απόφαση καθορίστηκαν και οι λεπτομέρειες της χορήγησης της έκτακτης ενίσχυσης.

Αναλυτικά:
Δικαιούχοι – Όροι Επιλεξιμότητας
Δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης είναι όσοι πληρούν τους παρακάτω όρους επιλεξιμότητας με βάση την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του 2022:

Α. Τομέας Οπωροκηπευτικών

Τα μέλη των Οργανώσεων Παραγωγών του τομέα των Οπωροκηπευτικών που υλοποιούν περιβαλλοντικές δράσεις, στο στόχο «Περιβάλλον» σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα έτους 2022.
Όσον αφορά στην επιλεξιμότητα των εκτάσεων, επιλέξιμες θεωρούνται οι εκτάσεις του τομέα των οπωροκηπευτικών που έχουν δηλωθεί στο ΟΣΔΕ έτους 2022 από τους παραγωγούς μέλη των Οργανώσεων παραγωγών που υλοποιούν δράσεις στο στόχο Περιβάλλον στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα έτους 2022.

Β. Αμπελοοινικός Τομέας

Κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με έδρα και αμπελοτεμάχια που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους του παραρτήματος της παρούσας απόφασης. Οι επιλέξιμες εκτάσεις των εν λόγω δικαιούχων πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) είναι φυτεμένες με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου ταξινομημένες σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 2919/95506/2017 Υπουργική Απόφαση «Ταξινόμηση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και ποικιλιών σταφιδοποιίας» (Β΄3276/18.09.2017), όπως ισχύει,

β) είναι καταχωρισμένες στο Αμπελουργικό Μητρώο,

Βιοκαλλιεργητές με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που εφαρμόζουν το σύστημα βιολογικής γεωργίας και είναι ενταγμένες στο μητρώο βιοκαλλιεργητών που τηρείται στο ΥπΑΑΤ. Οι επιλέξιμες εκτάσεις των εν λόγω δικαιούχων πρέπει επίσης να πληρούν σωρευτικά τις προϋποθέσεις α) και β) του σημείου Β1.

Παραγωγοί του αμπελοοινικού τομέα, οι οποίοι, για τις ίδιες επιλέξιμες εκτάσεις υπάγονται σε περισσότερες της μίας εκ των υποπερ. Β1 και Β2, καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης μόνο μία φορά.

Μη μέλη Οργανώσεων Παραγωγών του τομέα των Οπωροκηπευτικών που καλλιεργούν επιτραπέζιο σταφύλι, κορινθιακή σταφίδα και σουλτανίνα ξηρή για τις εκτάσεις που είναι ενταγμένες στο μητρώο βιοκαλλιεργητών που τηρείται στο ΥπΑΑΤ.

π/φscr


------------------------------------------------------

Υγεία • Ευεξία • Ομορφιά

Μέσα από τα ελληνικά βότανα φέρνουμε τη φύση στη ζωή μας και την κάνουμε καθημερινή μας συνήθεια. Δεν είναι απλά μια τάση της εποχής, είναι μια αλήθεια με σοφία χιλιάδων ετών.

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ “ΟΛΥΜΠΟΥ” ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ

Το Ελληνικό Τσάι του Βουνού είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες - γνωστές από την αρχαία Ελλάδα και επιστημονικά αποδεδειγμένες σήμερα - οι οποίες συμβάλλουν στην τόνωση του οργανισμού.
 Το Μελισσόχορτο είναι γνωστό ότι συμβάλει στη χαλάρωση και στη μείωση του άγχους - ιδιότητες γνωστές από την αρχαία Ελλάδα και επιστημονικά αποδεδειγμένες σήμερα.

Τιμή 13,70€      ΑΓΟΡΑ
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..