Διαβατός Ημαθίας

Θρήνος στην Ισπανία - Νεκρό ένα μικρό παιδί 😲 που χτυπήθηκε από χαλάζι και 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν!

Ένα κοριτσάκι ενός έτους πέθανε αφού χτυπήθηκε από ένα τεράστιο κομμάτι χαλαζιού τεσσάρων ιντσών κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας φρίκης στην Ισπανία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την τελευταία της περίοδο ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το μικρό παιδί ήταν ένα από τα 30 άτομα που τραυματίστηκαν μετά από άμεσες κρούσεις από χαλάζι μέσα και γύρω από την καταλανική πόλη La Bisbal de l'Emporda.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Josep Trueta στη Girona το απόγευμα της Τρίτης, αλλά πέθανε νωρίς το πρωί της Τετάρτης ως αποτέλεσμα σοβαρού τραύματος στο κεφάλι.

Στο ίδιο νοσοκομείο παρέμεινε την Τετάρτη μια γυναίκα λόγω των τραυματισμών που υπέστη από την καταστροφική χαλαζόπτωση.
Τα περισσότερα από τα άλλα 28 άτομα που χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη λέγεται ότι υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι ή κοψίματα από τον πάγο που χρειάζονταν ράμματα καθώς και σπασμένα οστά.

Πολλά αυτοκίνητα και κτίρια υπέστησαν επίσης ζημιές από τις πέτρες σε μέγεθος μπάλας του τένις, με σπασμένα κεραμίδια οροφής και βαθουλώματα ηλιακών συλλεκτών.

Οι μετεωρολόγοι της Καταλονίας δήλωσαν ότι το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή, κοντά στην τουριστική πόλη Χιρόνα, κοντά στα σύνορα της Ισπανίας με τη Γαλλία, ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων είκοσι ετών.

Ο κατακλυσμός ξεκίνησε γύρω στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης και το 20 μηνών κοριτσάκι υπέστη το θανατηφόρο χτύπημα λίγα λεπτά αργότερα. Η χαλαζόπτωση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά πέθανε ως αποτέλεσμα σοβαρού τραύματος στο κεφάλι το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τη Murcia Today.

Η εθνικότητα της μικρής που πέθανε και πού ακριβώς βρισκόταν όταν χτυπήθηκε από το χαλάζι που τη σκότωσε, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Το ισπανικό ειδησεογραφικό μέσο ανέφερε ότι οι πυροσβέστες έλαβαν περισσότερες από 40 κλήσεις έκτακτης ανάγκης «λόγω διαφορετικών ζημιών σε κτίρια και καλωδιώσεις», καθώς και για υποστήριξη «στη βοήθεια των τραυματιών».
Εικόνες και βίντεο από την περιοχή έδειξαν τις τεράστιες πέτρες από χαλάζι να πέφτουν στο έδαφος με ταχύτητα, συχνά εκρήγνυνται κατά την πρόσκρουση.
Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι πάγο και έσπασαν τζάμια από οχήματα που χτυπήθηκαν.


Σε ένα βίντεο, οι πέτρες φαίνονται να προσγειώνονται σε μια πισίνα, προκαλώντας την έκρηξη νερού στον αέρα. Ένα άλλο βίντεο έδειξε το χαλάζι να προσγειώνεται σε γρασίδι σε έναν κήπο.
Καθώς ο καθένας χτυπά στο έδαφος, ακούγεται ένα δυνατό «χτύπημα». Σε βίντεο που δείχνουν τις πέτρες από χαλάζι να προσγειώνονται σε σκληρότερες επιφάνειες, ακούγονται περισσότερο σαν πυροβολισμοί κατά την πρόσκρουση.

Κάποιοι πήγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιεύσουν φωτογραφίες τους να μετρούν τις πέτρες του χαλαζιού. Ένα άτομο έβαλε ένα νόμισμα του ενός ευρώ στο έδαφος, το οποίο ήταν στρωμένο από τις μπάλες πάγου.
Ένα άλλο άτομο έβαλε δύο πέτρες από χαλάζι δίπλα σε ένα αυγό και μέτρησε τη διάμετρο. Η μεζούρα έδειξε ότι η πέτρα ήταν περίπου έξι ίντσες στο πιο φαρδύ σημείο της.

Η ωκεανογράφος και ειδικός στον καιρό Yurima Celdran, δήλωσε: «Οι υψηλότερες μεσογειακές θερμοκρασίες παρέχουν μεγαλύτερη πηγή ενέργειας για τα φάρμακα και ενισχύουν την καταστροφικότητά τους.

«Οι θερμοκρασίες της θάλασσας αυτό το φθινόπωρο αναμένεται να είναι υψηλότερες από τις κανονικές και εάν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες ατμόσφαιρας, δεν θα ήταν παράλογο να πιστεύουμε ότι η Μεσόγειος θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα φάρμακο φέτος».

Η καταρρακτώδης βροχή, οι τρομακτικές καταιγίδες και οι ξαφνικές πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2019 που έπληξαν τις επαρχίες του Αλικάντε και της Μούρθια, στοίχισαν τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

με πληροφορίες από dailymail.co.uk
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...