Διαβατός Ημαθίας

30χρονοι - Όταν το "αίμα βράζει" για άλλα πράγματα, φυσικό είναι να κάνεις λάθη στην οικονομική διαχείριση σου..

Αυτά είναι τα έξι λάθη οικονομικής διαχείρισης που κάνουν οι 30χρονοι. Συμβουλές από πρώην υπεύθυνη στη JP Morgan..
Η δεκαετία του '30 είναι μια κρίσιμη δεκαετία για την επαγγελματική ανέλιξη και μπορεί να προσφέρει τη βάση για μια πιο ασφαλή οικονομικά ζωή.
Οι πιο τυπικές οικονομικές γκάφες που κάνουν οι 30άρηδες αναφέρονται από την Ann Lester, πρώην διευθύντρια λύσεων συνταξιοδότησης στην JP Morgan Asset Management.

1. Δεν διαθέτουν λογαριασμό ταμιευτηρίου για έκτακτες ανάγκες.

Το «μυστικό» για να μείνεις χωρίς χρέη στο μέλλον είναι να έχεις ένα έκτακτο ταμείο. Για να είστε προετοιμασμένοι για οποιεσδήποτε απρόβλεπτες περιστάσεις, όπως απώλεια εργασίας ή ακριβές ιατρικές δαπάνες, αυτός ο λογαριασμός θα πρέπει να παρέχει ιδανικά έξοδα διαβίωσης τριών έως έξι μηνών.
Είναι προτιμότερο να τοποθετείτε αυτά τα χρήματα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου παρά σε επενδυτικό λογαριασμό, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα και να μην επηρεάζονται από τις αλλαγές της αγοράς.

2. Δεν έχουν επαρκή ασφάλιση.

Το να αναγκάζονται να πληρώσουν για κάτι που ελπίζουν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ κάνει την πληρωμή για ασφάλιση μη δημοφιλή για πολλούς ανθρώπους.
Ωστόσο, οι συνέπειες της έλλειψης ασφάλισης μπορεί να καταστρέψουν οικονομικά ένα άτομο. Μια επείγουσα ιατρική κατάσταση ή ένα εργατικό ατύχημα, για παράδειγμα, μπορεί να αλλάξει δραματικά την οικονομική κατάσταση.

3. Απλώς κάνουν την ελάχιστη πληρωμή για το υψηλότοκο δάνειό τους.

Συνήθως συμβουλεύω να εξοφλήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του χρέους σας εάν έχετε φοιτητικά δάνεια υψηλού επιτοκίου (πάνω από 5,8%), προσωπικά δάνεια ή χρέη πιστωτικών καρτών προτού επικεντρωθείτε σε δάνεια φοιτητικά χαμηλού επιτοκίου, δάνεια οχημάτων ή υποθήκη.

4. Αγοράζουν σπίτια

Λόγω της παγκόσμιας αύξησης των τιμών των ακινήτων, πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να συνάπτουν μεγαλύτερα στεγαστικά δάνεια από ό,τι περίμεναν. Πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη τα έξοδα που σχετίζονται με την ιδιοκτησία ενός σπιτιού, όπως απροσδόκητες επισκευές και άλλα.

5. Δεν κάνουν συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις

Η ιδέα της συνταξιοδότησης μπορεί να φαίνεται μακρινή όταν είστε στα 30 σας. Σε αντίθεση με τις επενδύσεις που γίνονται στα 40 ή τα 50, όταν τα περισσότερα άτομα αρχίζουν να σκέφτονται τη συνταξιοδότηση, οι επενδύσεις που γίνονται σε αυτή την ηλικία απαιτούν 10 έως 20 χρόνια περισσότερο για να αποδώσουν.

6. Δίνουν προτεραιότητα στην αποταμίευση για τα παιδιά τους πριν από τον εαυτό τους.

Είναι φυσικό να θέλετε να δώσετε προτεραιότητα στις ανάγκες των παιδιών σας αφού γίνετε γονείς. Ωστόσο, θα ήταν τεράστιο λάθος να αρχίσετε να αποταμιεύετε για τη συνταξιοδότησή σας πριν από το σχολείο των παιδιών σας.

π/φ/scr/Με πληροφορίες από CNBC
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη