Διαβατός Ημαθίας

Νέα μελέτη δείχνει ότι το αλκοόλ ωφελεί τους ανθρώπους άνω των 40

Στο συμπέρασμα πως οι νέοι δεν πρέπει να πίνουν καθώς το αλκοόλ εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους κατέληξαν οι επιστήμονες στο Global Burden of Diseases, του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ το οποίο παράγει δεδομένα για τα αίτια ασθενειών και θανάτων σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον η ίδια έρευνα πριν 4 χρόνια ανέφερε πως ακόμη και το περιστασιακό ποτό είναι επιβλαβές για την υγεία και πρότεινε οι κυβερνήσεις να συμβουλεύουν τους πολίτες να απέχουν πλήρως.

Ύστερα από την ανάλυση νέων δεδομένων, οι επιστήμονες κατέληξαν σε νέα συμπεράσματα. 
                                                                                                                                                                                              Μαγιό
Συγκεκριμένα, οι νέοι αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για την υγεία τους από την κατανάλωση αλκοόλ συγκριτικά με τους ηλικιωμένους. Επιπροσθέτως, οι άνω των 40 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα μπορεί να επωφεληθούν από την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ, όπως ένα ποτήρι κρασί την ημέρα.

«Το μήνυμά μας είναι απλό: οι νέοι δεν πρέπει να πίνουν, αλλά οι ηλικιωμένοι μπορεί να ωφεληθούν από μικρές ποσότητες», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας, Εμμανουέλα Γακίδου, καθηγήτρια μετρικών επιστημών υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

«Αν και μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι οι νεαροί ενήλικες θα απέχουν από το ποτό, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να κοινοποιήσουμε τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ώστε ο καθένας να μπορεί να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία του» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το έτος 2020 υπολογίζεται πως 1.34 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταναλώσει επιβλαβείς ποσότητες αλκοόλ, σύμφωνα με την ανάλυση καταναλωτικών συνηθειών σε 204 χώρες.

Μαγιό

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πρόσκληση στην εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας από τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου..

Εννιά κόλπα για να στεγνώνουν τα ρούχα σας γρήγορα το χειμώνα!

Μάικλ Μακόλ: Η Ελλάδα αξίζει να πάρει τα F-35

Crumble βρώμης με βατόμουρα και μαρμελάδα βερίκοκο

Διαβατινά μυστικά για Αφράτα Κεφτεδάκια Φούρνου...