Διαβατός Ημαθίας

Νέα Έρευνα: Δείτε τι Αποκαλύπτει για τους Ανθρώπους που Βρίζουν!

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο περιοδικό Language Sciences, απέδειξε κάτι πολύ ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που βρίζουν.
Ερευνητές του Marist College και του Massachusetts College of Liberal Arts έβαλαν εθελοντές να σκεφτούν και να πουν γρήγορα λέξεις πάνω σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως ζώα, λέξεις που αρχίζουν από συγκεκριμένο γράμμα και βρισιές.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άνθρωποι που έγραψαν και είπαν πιο πολλές βρισιές ήταν οι ίδιοι που έδωσαν και πιο πολλές απαντήσεις στις άλλες κατηγορίες.

«Οι άνθρωποι που ξέρουν πιο πολλές λέξεις είναι αυτοί που ξέρουν και πιο πολλές βρισιές. Αυτό καταρρίπτει το μύθο που λέει πως οι άνθρωποι που βρίζουν το κάνουν επειδή δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν άλλες λέξεις», δήλωσε ο συγγραφέας και editor, Timothy Jay.

Έτσι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι που βρίζουν συχνά και το κάνουν σωστά (από άποψη γραμματικής) είναι πολύ πιο έξυπνοι από αυτούς που δεν βρίζουν καθόλου.

Τι άλλα οφέλη προσφέρουν οι βρισιές;

Μειώνουν τον πόνο Ο γνωστός συγγραφέας και ερευνητής, Richard Stephens, ήταν περίεργος να δει πώς επιδρούν οι βρισιές πάνω στον σωματικό πόνο. Πήρε, λοιπόν, κάποιους εθελοντές και τους ζήτησε να βάλουν το χέρι τους μέσα σε ένα μπολ με πολλά παγάκια. Ταυτόχρονα έπρεπε να επαναλάβουν μια λέξη της επιλογής τους. Αυτοί που επαναλάμβαναν μια βρισιά είχαν πολύ μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο από αυτούς που επαναλάμβαναν μια απλή συνηθισμένη λέξη.

Αυτό συνέβη επειδή οι βρισιές είναι σαν να ενεργοποιούν ένα συναίσθημα μέσα μας παρόμοιο με αυτό της επίθεσης. Έτσι η αδρεναλίνη αυξάνεται και ο πόνος μειώνεται.

Βοηθάνε στην κοινωνικοποίηση Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Leadership & Organization Development Journal έδειξε πως οι βρισιές φέρνουν πιο κοντά τους υπαλλήλους και δημιουργούν ανάμεσά τους ένα πιο ισχυρό δέσιμο. Συγκεκριμένα οι βρισιές που χρησιμοποιούνται ανάμεσα σε υπαλλήλους για να περιγράψουν τη δουλειά τους ή τη μέρα τους φαίνεται πως ενώνουν την ομάδα και χαλαρώνουν τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Όπως είδατε, λοιπόν, οι βρισιές προσφέρουν κάποια οφέλη στους ανθρώπους αλλά καλό είναι να τις χρησιμοποιείτε με σύνεση. Το να βρίζετε τους πάντες και τα πάντα δεν θα σας κάνει μόνο έξυπνους αλλά θα σας κάνει και μισητούς στο περιβάλλον σας και αυτό είναι σίγουρα κάτι που κανείς δεν το θέλει.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...