Διαβατός Ημαθίας

Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες...


ΥΛΙΚΑ
800 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο και κομμένο σε 4 κομμάτια
800 γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες

2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα στη μέση και έπειτα κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες
2 σκ. Σκόρδο χοντροκομμένες
1 κσ ρίγανη ξερή
1 κσ. Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
8 κσ. Ελαιόλαδο
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
2. Σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου ρίχνουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και ψήνουμε για 30 λεπτά.
3. Έπειτα γυρνάμε τα υλικά από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και τις ντομάτες και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά.
5. Τέλος προσθέτουμε και το ψάρι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μόλις ετοιμαστεί το φαγητό πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.