Διαβατός Ημαθίας

> Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Καρυδόπιτα με Σοκολάτα..

Καρυδόπιτα με Σοκολάτα
Γράφει ο Μ-ίου 

Συστατικά:

Για το σιρόπι
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 ml νερό
  • 1 λεμόνι, κομμένο στην μέση
  • 1 ξύλο κανέλας
Για το κέικ
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 120  ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 360 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. καρύδια για την διακόσμηση
Για τη γέμιση
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Για το γλάσο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση: 

Για το σιρόπι
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι και την κανέλα.
  • Μόλις βράσει το νερό και λιώσει η ζάχαρη το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το κέικ
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C  στον αέρα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια το γάλα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι  (εκτός από 1 κ.σ.), την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.  Τα τοποθετούμε στον κάδο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  • Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση: την σοκολάτα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο μαζί με το αλεύρι που κρατήσαμε και τα τοποθετούμε και αυτά στον κάδο με το μείγμα αλευριού.
  • Ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου 20 εκ. με τρύπα και απλώνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
Για το γλάσο 
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά.
Για το στήσιμο
  • Με το που βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι από πάνω και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα να ρουφήξει το κέικ όλο το σιρόπι.
  • Τοποθετούμε την φόρμα πάνω σε μία σχάρα και ξεφορμάρουμε.
  • Στη συνέχεια περιχύνουμε από πάνω με το γλάσο.
  • Διακοσμούμε με καρύδια.

πηγή: akispetretzikis 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου