Διαβατός Ημαθίας

> Ιδέες για ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ..


Γράφει ο Μ-ίου
Από απλώς ...ιδιαίτερα έως απολύτως εκκεντρικά, H επιλογή και οι συνδυασμοί είναι θέμα γούστου και τι ταιριάζει πιο πολύ στο γενικό ύφος της κουζίνας σας, για παράδειγμα όλες οι κατασκευές από
κονσερβοκούτια ή μπουκάλια θα "δέσουν" περισσότερο σε πιο μοντέρνου σχεδιασμού χώρους, ενώ τα συρμάτινα καλάθια, ένα καπέλο φωτιστικού φτιαγμένο από ένα ...κόσκινο ή ένα ψάθινο καλάθι, είναι στοιχεία απόλυτα ταιριαστά με κλασσικά διαμορφωμένες κουζίνες που υπερτερεί το ξύλο σε σχέση με το inox

Η κεντρική ιδέα, κοινή για όλες τις κατασκευές,  δεν είναι παρά  το να προσαρμόσετε ένα απλό ντουί σε ένα ιδιόμορφο "καπέλο" φωτιστικού που μπορεί να είναι οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος με σχήμα κατάλληλο για αυτήν την χρήση, βάζα, μπουκάλια, μπωλ, ψάθινα ή συρμάτινα καλάθια, κονσερβοκούτια κλπ ή να δημιουργήσετε μια πιο πολύπλοκη σύνθεση σε στυλ πολύφωτου χρησιμοποιώντας τον σκελετό από οποιοδήποτε φωτιστικό που απλώς θα πλαισιώσετε με κάποια ανάλογα στοιχεία όπως πχ κουταλάκια, πιρούνια κλπ. 

Αν χρησιμοποιήσετε ως καπέλο ενός τέτοιου φωτιστικού κάποιο αντικείμενο μικρού όγκου πχ βάζο, μπουκάλι, κονσερβοκούτι κλπ. το ομορφότερο αποτέλεσμα θα δώσει στον χώρο αν σε μια βάση στερεωμένη στο ταβάνι προσαρμόσετε δύο ή και παραπάνω ίδια κομμάτια, απ΄ότι αν κρεμάσετε ένα μεμονωμένο. 


Η πιο απλή τέτοιου είδους μετατροπή για να φτιάξετε το δικό σας ...χειροποίητο φωτιστικό για την κουζίνα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολύ φθηνά απλάinox φωτιστικά κουζίνας που θα βρείτε σε πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού και που θα βάψετε και θα διακοσμήσετε όπως εσείς θέλετε δίνοντας του μια εντελώς διαφορετική από την αρχική του όψη.  Το ίδιο ακριβώς μπορείτε βεβαίως να κάνετε ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος, να βάψετε δηλαδή ένα ταψάκι, σουρωτήρια, μια φόρμα για κέικ ή ένα μεταλλικό κουτί από μπισκότα κλπ. σε όποια απόχρωση σας αρέσει, να δώσετε αν θέλετε στην επιφάνειά τους αντικέ όψη κλπ. 

Στον χώρο της κουζίνας, πέραν του σωστού φωτισμού, είναι σημαντική και η πρακτικότητα των φωτιστικών ώστε να μπορούν εύκολα να καθαρίζονται αφού είναι κάτι που θα το κάνετε πολύ πιο συχνά από όσο για παράδειγμα στα φώτα ενός υπνοδωματίου.


Γι΄αυτό και οι μεταλλικές,  γυάλινες  ή ξύλινες κατασκευές είναι οι πιο βολικές από αυτήν την άποψη, ενώ δεν θα σας εξυπηρετήσει ιδιαίτερα οποιοδήποτε φωτιστικό περιλαμβάνει στον σχεδιασμό του ύφασμα, χαρτί κλπ.

Όπου χρειαστεί να κόψετε γυαλί κι αν δεν διαθέτετε τα κατάλληλα εργαλεία ή εμπειρία σε παρόμοιες εργασίες προτιμότερο είναι να ζητήσετε από ένα κατάστημα με τζάμια να το κάνει αντί για εσάς,  όλες τις μεταλλικές κατασκευές όπου απαιτείται να τις τρυπήσετε για να περαστεί το ντουί θα το κάνετε με ένα απλό ηλεκτρικό τρυπάνι γενικής χρήσης και φυσικά επιλέξτε λάμπα μεγέθους και ισχύος ανάλογων με το υλικό του καπέλου, ώστε το φως να διαχέεται σωστά σε ολόκληρο τον χώρο. 






















































πηγή: soulouposeto
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..