Διαβατός Ημαθίας

Θέλεις ταυτόχρονη παραγωγή ζεστού νερού & ηλεκτρισμού;

Η Βρετανική Naked Energy εισάγει στην ελληνική αγορά τους νέους ηλιακούς συλλέκτες με μοναδικές ικανότητες ταυτόχρονης παραγωγής ζεστού νερού και ηλεκτρισμού.

Φωτοβολταϊκά επόμενης γενιάς: Ταυτόχρονη παραγωγή ζεστού νερού & ηλεκτρισμού

Oι ηλιακοί συλλέκτες Virtu οι οποίοι πλέον έρχονται στην ελληνική και την Κυπριακή αγορά με διανομή και διάθεση από την SmartHeating.gr, φέρνουν την επανάσταση στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρόκειται για μια μοναδική σχεδίαση θερμικού ηλιακού συλλέκτη κενού ενώ ταυτόχρονα φέρει φωτοβολταϊκό πάνελ παράγοντας έτσι την ίδια στιγμή θερμό νερό και ηλεκτρισμό. Όπως αναφέρει και η κατασκευάστρια των φωτοβολταϊκών πάνελ, πρόκειται για πάνελ με την υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα στον κόσμο αποδίδοντας 3 φορές περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τα συμβατικά φωτοβολταϊκά.
Η μοναδική σχεδίαση του Virtu επιτρέπει την τοποθέτηση του σε οριζόντια θέση καταλαμβάνοντας έτσι σημαντικά λιγότερο χώρο σε σύγκριση με συμβατικούς ηλιακούς συλλέκτες και φωτοβολταϊκά πάνελ.
Ενώ έχουν την δυνατότητα τοποθέτησης και σε façade (προσόψεις κτηρίων), απελευθερώνοντας έτσι πλήρως την οροφή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την οριζόντια τοποθέτηση τους δεν απαιτείται κανένα τρύπημα στην οροφή και έτσι η θερμομόνωση της οροφής παραμένει ανέπαφη.

Για την μεγιστοποίηση της συλλογής ηλιακής ενέργειας, τοποθετούνται κάτοπτρα ανάμεσα στους σωλήνες κενού επιτρέποντας έτσι την πλήρη αξιοποίηση της ηλιοφάνειας για περισσότερες ώρες την ημέρα σε σχέση με τα συμβατικά θερμικά και φωτοβολταϊκά πάνελ.


Οι ηλιακοί συλλέκτες Virtu διακρίνονται σε 2 κατηγορίες. Το VirtuPVT για την ταυτόχρονη παραγωγή ζεστού νερού στους 80 °C και ηλεκτρισμού και το VirtuHOT για παραγωγή μόνο ζεστού νερού στους 90 °C.
Οι ηλιακοί συλλέκτες Virtu είναι οι πλέον κατάλληλοι για μια σειρά από εφαρμογές καλύπτοντας πλήρως τη ζήτηση ζεστού νερού (ΖΝΧ) σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία έως βιομηχανίες ενώ ταυτόχρονα με την παραγωγή ηλεκτρισμού καλύπτεται ένα σημαντικό μέρος των αναγκών για ηλεκτρική ενέργεια.


Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ!
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου