Διαβατός Ημαθίας

Τα Smartphones, tablets, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μήπως επηρεάζουν την Σωματοδομή σου;

Κατά μέσο όρο, ένας ενήλικας δαπανά 8 ώρες και 41 λεπτά την ημέρα χρησιμοποιώντας διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.  Η πλειοψηφία δηλαδή, των χρηστών δαπανά περισσότερες ώρες κάνοντας scroll στο κινητό ή πληκτρολογώντας στον υπολογιστή, από ότι αφιερώνει στον βραδινό ύπνο.

Mία από τις σημαντικότερες συνέπειες που έφερε η (πανδημία), ήταν η πολύμηνη τηλεκπαίδευση και τηλεργασία που άλλαξαν δραματικά τη καθημερινότητα μας. Οι αλλαγές αυτές προκάλεσαν στρεβλώσεις στο μυοσκελετικό μας σύστημα και έρευνες έδειξαν ότι οι «Digital παθήσεις» εμφάνισαν αυξητική πορεία. 
Η συνεχής χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών έφερε στο προσκήνιο νέες παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, οι οποίες προκαλούν επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς σε μυς και τένοντες.
Θα έχετε αισθανθεί πολλές φορές άλλωστε έναν ενοχλητικό πόνο στον αυχένα, πονοκέφαλο και δυσφορία στη πλάτη… Το «σύνδρομο tech neck» προκαλείται από την εκτεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών καθώς η θέση κάμψης που παίρνει ο αυχένας  κουράζει και επιβαρύνει τους μυς στον αυχένα και την πλάτη. Η κλίση του κεφαλιού προς τα εμπρός παράγει μια πίεση στους μύες του αυχένα μέχρι και 6 φορές μεγαλύτερη από όταν βρίσκεται ευθυγραμμισμένη η κεφαλή, δηλαδή ασκεί πίεση στους μυς έως και 30 kg.


Συμπτώματα του συνδρόμου Tech – neck..

Τα άτομα που βιώνουν το σύνδρομο text neck εμφανίζουν συνήθως:
  • Κακή στάση σώματος και  πρόσθια στάση της κεφαλής
  • Συχνούς πονοκεφάλους
  • Έντονο πόνο στον αυχένα και στους ώμους
  • Δυσκολία στη κίνηση
Πρόληψη
Σε μια εποχή όμως που είμαστε συνεχώς online και οι νέες τεχνολογίες αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινόητας μας, πώς μπορούμε να προλάβουμε τυχόν μυοσκελετικά προβλήματα;
Πολλές φορές η πρόληψη αποτελεί για πολλούς η καλύτερη θεραπεία.

Ασκήσεις για το γραφείο ώστε να προστατευτείτε από το σύνδρομο tech neck:

Οπίσθια θέση κεφαλής (Chin tuck): H άσκηση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε όρθια είτε σε καθιστή θέση. Κοιτάζοντας ευθεία, τοποθετείτε δύο δάκτυλα στο πιγούνι και κάνετε μια οπίσθια κίνηση της κεφαλής , κρατώντας ευθυγραμμισμένο το πιγούνι. Κρατήστε τη θέση αυτή για 5 δευτερόλεπτα και επανέρχεστε στην αρχική θέση.
Άνοιγμα του θώρακα : Τοποθετείτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας. Πιέστε τις ωμοπλάτες σας προς τα πίσω καθώς ανοίγετε τους αγκώνες σας προς τα έξω. Κάνοντας αυτή την άσκηση θα πρέπει να αισθάνεστε ένα ήπιο stretching στο στήθος.

Stretching λαιμού (neck stretch): Κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις με το κεφάλι σας, ανά 1 ώρα το οποίο θα αποφορτίσει άμεσα από την πίεση που έχει συγκεντρωθεί στη περιοχή του αυχένα.
Ιμάντας πλάτης για Ενήλικους και Εφήβους
Ακόμα όμως και αν δεν προλαβαίνεις να κάνεις τις παραπάνω ασκήσεις, ο Ιμάντας πλάτης για Ενήλικες και Εφήβους αποτελεί το must-have αξεσουάρ για το γραφείο. Σχεδιασμένος με καινοτόμα τεχνολογικά υλικά υψηλών προδιαγραφών ,αποφορτίζει από το stress σε αυχένα,ώμους,πλάτη χαρίζοντας ένα άμεσο φυσικό stretching στο σώμα σας όποτε το χρειάζεστε. Ταυτόχρονα ,αποτελεί μια fashion statement επιλογή καθώς το design έχει επιμεληθεί ο πολυβραβευμένος σχεδιαστής Ioannis Solomozis και σας χαρίζει άνεση και στυλ σε κάθε office look.
Τριάντα λεπτά με μία ώρα την ημέρα είναι αρκετά για να νιώσετε τη διαφορά, να επανακτήσετε την σωστή στάση σώματος αλλά και για να αποτελέσει μια καλή συνήθεια για το σώμα σας, ώστε να στέκεστε, περπατάτε και κάθεστε σωστά.
Παρά λοιπόν τους φρενήρεις ρυθμούς και τις απεριόριστες ώρες που είμαστε «συνδεδεμένοι», δεν χρειάζεται να απαρνηθούμε ούτε την τεχνολογία ούτε φυσικά να παραμελήσουμε και τις ανάγκες μας. Η εποχή του self – care είναι εδώ και μας καλεί να  φροντίσουμε τον εαυτό μας και την συνολική μας υγεία!

Η Λύση!  

Ο ιμάντας έλξης έρχεται να γίνει η εύκολη, καθημερινή μας συνήθεια! Με φιλικά για το δέρμα υλικά και μαλακά μαξιλαράκια κάτω από τις μασχάλες, προσφέρει ένα φυσικό stretching στην πλάτη και βοηθάει σημαντικά τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό και τον αυχένα να ξεπιαστούν. 30’ με 1 ώρα την ημέρα είναι αρκετά για να νιώσουμε τη διαφορά και να βοηθήσουμε τον κορμό να ισιώσει, να ξεκουραστεί και να επανακτήσει σιγά-σιγά την… περηφάνια του! Και για εσένα που (κακώς) καμπουριάζεις, ο ιμάντας έλξης θα γίνει η εσωτερική φωνή μέσα σου, που θα σου θυμίζει να περπατάς, να κάθεσαι, αλλά και να στέκεσαι σωστά! Τι περιμένεις; Δοκίμασε σήμερα το «δισκοπότηρο» της συλλογής μας! Όπως όλα μας τα προϊόντα, πλένεται στο χέρι με κρύο νεράκι.. Κλικ Εδώ!


ΧορηγόςChristou 1910
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.