Διαβατός Ημαθίας

Βρεφικό δωμάτιο: Tips οργάνωσης που θα σας λύσουν τα χέρια !

To βρεφικό δωμάτιο εκτός από όμορφα διακοσμημένο πρέπει να είναι και λειτουργικό, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του μικρού σας και τις δικές σας. Καθώς είναι ένας χώρος στον οποίο μπορεί πολύ γρήγορα να μαζευτεί ακαταστασία, στο άρθρο μας συγκεντρώσαμε μερικά πρακτικά tips οργάνωσης.
Ξεκινάμε λοιπόν με την αλλαξιέρα. Αντί για μια κλασική αλλαξιέρα, θα σας προτείναμε να επιλέξετε μια συρταριέρα με ένα ειδικό ράφι με ένα στρωματάκι τοποθετημένο επάνω της, ώστε να εξοικονομήσετε χώρο. Παράλληλα φροντίστε να τοποθετήσετε διαχωριστικά στα συρτάρια σας, ώστε να μη χρειάζεται να τακτοποιείτε συνεχώς ρούχα και μικρά αντικείμενα. Μην ξεχάσετε επίσης, δίπλα στην αλλαξιέρα να βάλετε ένα καλάθι για τα άπλυτα του μικρού σας.


Σχετικά με την ντουλάπα, επιλέξτε μια με περισσότερα ράφια παρά χώρο για κρεμάστρες, διότι τα βρεφικά ρούχα είναι μικρά σε μήκος και δεν απαιτείται μεγάλο ύψος για την αποθήκευσή τους. Μια συμβουλή που θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, είναι να διαχωρίσετε τα ρούχα με βάση όχι μόνο το είδος τους αλλά και τους μήνες στα οποία πρόκειται να φορεθούν. Καθώς τα βρέφη αλλάζουν πολύ γρήγορα μέγεθος σε ρούχα, κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε πολύ άμεσα να αδειάζετε την ντουλάπα σας από ρούχα που δε φοριούνται πια και πιάνουν χώρο.
Αν όμως το δωμάτιο του μικρού σας είναι μικρό και δε χωράει ντουλάπα, προτιμήστε μια κούνια με επιπλέον χώρο αποθήκευσης. Εκεί μπορείτε να χωρέσετε όλα τα λευκά είδη και χρήσιμα μικροαντικείμενα. Ο χώρος αυτός, σε συνδυασμό με τη συρταριέρα, θα είναι υπεραρκετός για τους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού σας. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε παραπάνω αποθηκευτικούς χώρους τοποθετώντας συρόμενα κουτιά ή καλαθάκια κάτω από την κούνια.


Αν έχετε περιορισμένο χώρο, φροντίστε να εκμεταλλευτείτε τους τοίχους. Αξιοποιήστε ράφια ή κρεμαστές θήκες για να αποθηκεύσετε διάφορα αντικείμενα, τα οποία χρειάζεται να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση και θέλετε να τα βρίσκετε άμεσα.

Πέρα από τις λειτουργικές ανάγκες, το βρεφικό δωμάτιο πρέπει να καλύπτει και την ανάγκη που έχετε ως νέοι γονείς να περνάτε ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο με το μικρό σας. Φροντίστε λοιπόν να διαχωρίσετε νοητά τον χώρο σε διαφορετικές ζώνες. Για παράδειγμα η μία ζώνη μπορεί να αφορά τον ύπνο, η μία την αλλαγή ρούχων και πάνας και η άλλη μπορεί να αφορά τον θηλασμό, περιλαμβάνοντας ένα άνετο κάθισμα, ένα υποπόδιο κι ένα τραπεζάκι. Πολύ χρήσιμο θα σας φανεί επίσης το να οργανώσετε τα παιχνίδια του σε ένα συγκεκριμένο σημείο, με καλαθάκια και θήκες να τα διατηρούν πάντα τακτοποιημένα.


ΒΡΕΦΙΚΑ ______  Βρεφική κούνια NA-1015 with Telescopic Rail...

 Τιμή 590€
Βρεφική κούνια 3 σε 1 Κούνια, Κρεβάτι & Αλλαξιέρα μαζί!
Η Βρεφική κούνια της σειράς NATURA σας καλύπτει για τα πρώτα χρόνια του μωρού σας, διαθέτει ρυθμιζόμενο κάγκελο μπροστά για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο μωρό  και ανήκει στην κατηγορία επίπλων 2 σε 1, για μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων. Έχει τη δυνατότητα να μπορεί να μετατραπεί σε παιδικό κρεβάτι μαζί με μεγάλο συρτάρι για έξτρα αποθηκευτικό χώρο και σʼ ένα μικρό καναπέ. 

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.