Πανακότα λεμόνι με χαμηλά λιπαρά...
Υλικά
- 300ml γάλα φρέσκο με 2% λιπαρά
- 200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 5 φακελάκια στέβια (7,5γρ.)
- 10γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από το ½
- λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Βάλτε την ζελατίνη σε κρύο νερό 7 λεπτά για να φουσκώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα του λεμονιού και τη στέβια σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η στέβια και περιμένετε να πάρει βράση. Βγάλτε το κατσαρολάκι από την φωτιά, ρίξτε μέσα το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς. Τέλος προσθέστε το χυμό λεμονιού.
Βάλτε την Πανακότα στο ψυγείο και αφού κρυώσει αρκετά μοιράστε την σε τρία τέσσερα ποτηράκια.
Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες και σερβίρετε με λίγο επιπλέον ξύσμα από πάνω.
πηγές: vita. gr /el /photo: pixabay
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »