Διαβατός Ημαθίας

Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμα, σπιτικά πεϊνιρλί...

Πεϊνιρλί από σπίτι, με μπέικον, ζαμπόν, και τυρί και όλοι θα τα λατρέψουν.
Ας τα ετοιμάσουμε.

Υλικά: (ζύμη)
  • Αλεύρι (όσο πάρει)
  • 1 μαγιά
  • 100 γρμ. εβαπορέ
  • 100 γρμ. νερό
  • Αλάτι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας λάδι

Για τη γέμιση:
  • 3 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Λάδι
  • Κασέρι τριμμένο
  • 15 φέτες ζαμπόν
  • 15 φέτες μπέικον
  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:
  • Σε μπολ βάζουμε ζεστά: το νερό, το γάλα, ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη το λάδι, και την μαγιά.
  • Χτυπάμε με το σύρμα κι αφήνουμε ένα τέταρτο να γίνει η μαγιά.
  • Ρίχνουμε αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Την αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει.
  • Σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε μπαλάκια και φτιάχνουμε τα πεϊνιρλί.
  • Σε μπολ βάζουμε την πάστα, αλάτι, ρίγανη, λίγο λάδι, λίγο ζάχαρη και όσο νερό πάρει, να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
  • Γεμίζουμε τα πεϊνιρλί μας, ανασηκώνουμε τις άκρες γύρω – γύρω, να γίνουν σαν βαρκούλες και αλείφουμε με το βούτυρο.
  • Ψήνουμε στους 180, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.
Έτοιμα τα υπέροχα πεϊνιρλί μας, όλοι θα ξετρελαθούν με την νοστιμιά τους.
Καλή σας όρεξη! 



Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...