Διαβατός Ημαθίας

Μ΄ αυτό το μπαχαρικό θα απογειώνετε πάντα το κρέας!

Το κρέας είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από τον περισσότερο κόσμο. Είναι πηγή πρωτεΐνης και διαφόρων θρεπτικών συστατικών γεγονός που δίνει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται. Η κατανάλωσή του όμως θέλει μέτρο και φυσικά προσοχή κι ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στους συνδυασμούς που θα κάνουμε.

Ποιος δεν θέλει να τον αποθεώνουν οι καλεσμένοι για τις μαγειρικές του ικανότητες; Δείτε ποιο είναι το μπαχαρικό που χρησιμοποιώντας το στο κρέας σας θα απογειώσετε τη γεύση του.
Το τζίντζερ, με την ελληνική ονομασία πιπερόριζα, είναι ασιατικό μπαχαρικό. Πρόκειται για τη (νωπή ή αποξηραμένη) ρίζα του φυτού τζίντζερ. Το άρωμά του είναι ζεστό και πικάντικο και η γεύση του καυτερή. Διατίθεται στο εμπόριο φρέσκο, σε σιρόπι, σε γλασαρισμένη μορφή, τριμμένο και πίκλες. Συναντάται στα περισσότερα ανατολίτικα μίγματα μπαχαρικών (κάρυ κ.ά.), αλλά χρησιμοποιείται και μόνο του.

Το φρέσκο τζίντζερ χάνει γρήγορα το άρωμά του, γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά την αγορά του. Πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με προσοχή, αφού το άρωμά του είναι πολύ δυνατό. Στην αγορά θα βρείτε λευκό, μαύρο, αλλά και ροζ τζίντζερ. Είναι αρκετά ήπιο μπαχαρικό, ταιριάξετε το ψιλοκομμένο σε χοιρινό, μοσχαράκι ή πουλερικά.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ