Διαβατός Ημαθίας

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με θυμάρι από την γιαγιά μας!

Χοιρινές στο τηγάνι και να μοσχοβολά θυμάρι, γρήγορα, νόστιμα, φανταστικά, απλά.
Ένα υπέροχο γεύμα. Πάμε να το ετοιμάσουμε μαζί.

Υλικά:

4 χοιρινές μπριζόλες
1 φλυτζ. λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο βάζουμε τις μπριζόλες μας να πάρουν χρώμα σε δυνατή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε, μόλις πάρουν καλό χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι, να γυαλίσει λίγο, με τις μπριζόλες, ρίχνουμε το θυμάρι, και σβήνουμε με το κρασί, αμέσως ρίχνουμε το λεμόνι ( αν χρειαστεί ένα φλιτζάνι μικρό ζεστό νερό).
Χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά, σκεπάζουμε, και βράζουμε χαμηλά, να σωθούν τα υγρά και να ρουφήξουν όλα τα αρώματα και να ενωθούν οι γεύσεις, να ξεκολλήσουν από το τηγάνι και να δέσουν με την σάλτσα μας που υπάρχει από το σοτάρισμα.
Σερβίρουμε με ρύζι αρωματικό, άγριο, απλό, πατάτες βραστές, τηγανιτές, ότι μας αρέσει.
Έτοιμο το υπέροχο φαγητό μας που μοσχοβολά θυμάρι, όλοι θα το λατρέψουν.

Καλή όρεξη!

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..