Διαβατός Ημαθίας

Εννέα είδη τροφίμων που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε σε έκτακτες καταστάσεις

Οι φυσικές καταστροφές και οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης συμβαίνουν συχνά και χωρίς προειδοποίηση.


Η αποθήκευση τροφίμων που διατηρούνται για πολύ καιρό θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τέτοιες καταστάσεις με επιτυχία.
1. Όσπρια
Τα φασόλια, τα ρεβίθια, οι φακές και άλλα όσπρια είναι κλασικά τρόφιμα επιβίωσης. Τα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να σας κρατήσουν για πολύ καιρό. Επιπλέον, διαρκούν αρκετά χρόνια και μπορούν να αγοραστούν φθηνά. Μπορείτε να πάρετε όσπρια αποξηραμένα ή σε κονσέρβες.


2. Δημητριακά
Φροντίστε να αγοράσετε δημητριακά ολικής αλέσεως, ώστε να έχετε πλήρη οφέλη. Αποφεύγετε το λευκό ρύζι και το λευκό αλεύρι. Το ρύζι πρέπει να είναι επίσης ένα από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης σας. Εκτός από τα πλούσια θρεπτικά συστατικά, διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
3. Ζυμαρικά
Τα ζυμαρικά είναι πηγή υδατανθράκων. Είναι πολύ φθηνά και μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν είστε αλλεργικοί στη γλουτένη, αναζητήστε επιλογές χωρίς γλουτένη ή ζυμαρικά από λαχανικά.
4. Μέλι
Το μέλι είναι απαραίτητη τροφή επιβίωσης για πολλούς λόγους. Εκτός από φυσικό γλυκαντικό, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, περιέχει αντιοξειδωτικά και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και την απολύμανση πληγών. Το μέλι έχει επίσης μακρά ιστορία χρήσης ως φυσικό φάρμακο για το βήχα και τη ναυτία.
Επιπλέον, το μέλι είναι εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό. Καλύτερα να το διατηρείτε στο ντουλάπι γιατί γίνεται πολύ παχύρρευστο αν αποθηκευτεί στο ψυγείο.


5. Φυστικοβούτυρο
Το φυστικοβούτυρο είναι μια καλή πηγή υγιεινών λιπών και πρωτεϊνών. Είναι πολύτιμο απόθεμα έκτακτης ανάγκης εάν έχετε παιδιά και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. 
6. Λαρδί
Θα χρειαστεί να μαγειρέψετε ακόμη και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα χρειαστείτε λάδι για αυτό. Προμηθευτείτε λαρδί. Το λαρδί ήταν πάντα βασικό συστατικό σε χώρες όπου το χοιρινό κρέας είναι βασικό διαιτητικό προϊόν, με το λίπος του χοίρου να είναι συχνά το ίδιο πολύτιμο με το κρέας του. Παρά την κακή φήμη του ως ανθυγιεινό συστατικό, το λαρδί στην πραγματικότητα έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το βούτυρο, το λάδι καρύδας και άλλες δημοφιλείς πηγές λίπους .


7. Αλάτι
Μην ξεχνάτε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα σας. Το αλάτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για απόθεμα, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση των τροφίμων. Είναι επίσης και πολύ φθηνό.
8. Κονσερβοποιημένο κρέας
Το κονσερβοποιημένο κρέας δεν θα έχει τόσο καλή γεύση όσο ένα σπιτικό φαγητό με ψητό κρέας ή κοτόπουλο, αλλά θα σας δώσει τις απαραίτητες πρωτεΐνες. Θα κρατήσει επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ντουλάπι. 
9. Κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά
Τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά μπορούν συχνά να διαρκέσουν για ένα έως δύο χρόνια πέρα ​​από την ημερομηνία που αναγράφεται στο κουτί, γεγονός που τα καθιστά πολύτιμα τρόφιμα επιβίωσης

Πηγή:
EmergencyFood.news
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...