Διαβατός Ημαθίας

Δεν ξέρεις τι να φυτέψεις τον Σεπτέμβριο;;;

Λαχανικά και λουλούδια για να φυτέψεις το Σεπτέμβριο!
Μπορεί να νομίζεις ότι η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φροντίσεις τον κήπο σου αλλά και το φθινόπωρο δεν πάει πίσω! Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν λουλούδια αλλά και λαχανικά που μπορείς να φυτέψεις το Σεπτέμβριο, μιας και πρόκειται για έναν αρκετά ήπιο μήνα.


Αν σου αρέσει η κηπουρική τότε μη θεωρείς ότι τελείωσε τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι. Ανακάλυψε μερικά λαχανικά και λουλούδια για να φυτέψεις το Σεπτέμβριο στον κήπο σου!

Τι να φυτέψεις στον κήπο σου το Σεπτέμβριο!
 
Μαρούλι








Το μαρούλι είναι αγαπημένο λαχανικό, το οποίο μπορείς εύκολα να το φυτέψεις στα τέλη του Σεπτεμβρίου στον κήπο ή ακόμα και σε μια μεγάλη γλάστρα στο μπαλκόνι σου. Έτσι, θα έχεις μαρούλι για τη σαλάτα και τη μαγειρική σου όποτε εσύ θέλεις!


Παιώνιες










Οι παιώνιες είναι ένα από τα πιο όμορφα αλλά και ανθεκτικά λουλούδια. Αν λοιπόν φοβάσαι ότι η αυλή σου θα μαραζώσει μετά το καλοκαίρι επειδή δε θα είναι η εποχή των λουλουδιών τότε πρέπει να φυτέψεις μερικές παιώνιες.

Ρεπανάκια










Τα ρεπανάκια είναι η τέλεια προσθήκη στη σαλάτα σου. Ακόμα, μπορείς να τα φυτέψεις ακόμα και στο μικρότερο κήπο ή μπαλκόνι. Φύτεψε λοιπόν σπόρους σε καλή απόσταση μεταξύ τους και σύντομα θα είναι έτοιμα τα ρεπανάκια σου.


Μπρόκολο









Το μπρόκολο μπορεί να φυτευτεί το Σεπτέμβριο και μετά από 2-3 μήνες να είναι έτοιμο για κατανάλωση. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις αυτό το λαχανικό που είναι βόμβα βιταμινών στο σπίτι σου διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή!

Καρότο









Το καρότο είναι ένα ακόμα θρεπτικό λαχανικό που μπορείς να φυτέψεις στον κήπο σου το Σεπτέμβριο. Μεγάλη σημασία για την καλλιέργεια του καρότου έχει το αφράτο χώμα αλλά και η θερμοκρασία αφού είναι καλύτερα να το φυτέψεις όταν θα έχουν μπει οι δροσερές μέρες του Σεπτέμβρη.

Καλέντουλα









Η καλέντουλα είναι ένα λουλούδι με όμορφο χρώμα της οποίας τα άνθη μπορείς να χρησιμοποιείς ακόμα και σαν διακοσμητικό στα φαγητά σου. Φύτεψε λοιπόν καλέντουλες στον κήπο σου το Σεπτέμβριο και δε θα το μετανιώσεις αφού θα δώσουν χρώμα και θα σου φτιάξουν τη διάθεση!

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου