Διαβατός Ημαθίας

Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ενισχύει το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ για την αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού του νοσοκομείου.
 
Η  Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και η Διοικήτρια Θεαγενείου κ. Ευαγγελία Κουρτέλη Ξουρή υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Χρήστου Μήττα, που αφορά την χρηματοδότηση ενός ενδοβρογχικού υπέρηχου (Ε-BUS) αξίας 130.000 ευρώ.

Πρόκειται για ιατρικό όργανο αναπόσπαστο στοιχείο επεμβατικής πνευμονολογίας, απαραίτητο με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας, τόσο για τη διάγνωση όσο και την σταδιοποίηση του καρκίνου του πνεύμονα.

Με δεδομένο ότι ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως και η έλλειψη του μηχανήματος του ενδοβρογχικού  υπέρηχου (Ε-BUS) αποτελούσε μέχρι σήμερα μεγάλο κενό σ ένα κατεξοχήν ογκολογικό νοσοκομείο όπως το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, η προμήθεια του εξοπλισμού αυτού αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή.

"Εξασφαλίζουμε και αξιοποιούμε κονδύλια για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και οι παρεμβάσεις αφορούν όλα τα νοσοκομεία και όλες τις ανάγκες που δημιουργούνται. Την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ενισχύοντας διάφορα σημεία του υγειονομικού ιστού της Θεσσαλονίκης, απορροφούνται οι κραδασμοί  που προκύπτουν λόγω covid"
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Ιδέες για ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ..