Διαβατός Ημαθίας

Τροφές που καταπολεμούν την αφυδάτωση!

Το ότι πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό καθημερινά, το γνωρίζουμε. Το ότι το καλοκαίρι πρέπει να πίνουμε ακόμα περισσότερο... δεν χρειάζεται να το γνωρίζουμε, επειδή το νιώθουμε. Και επειδή η ζέστη δεν αστειεύεται, εκτός από το να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκαλάκι νερό, μπορούμε να φροντίσουμε να τρώμε και δροσιστικές, ενυδατικές τροφές.


Νερό καρύδας
Το νερό καρύδας είναι υπέροχο για να αντιμετωπίσουμε την αφυδάτωση, επειδή δεν είναι μόνο το Η2Ο που λείπει από τον οργανισμό μας. Με τον ιδρώτα, χάνουμε και σημαντικούς ηλεκτρολύτες, που περιέχονται στο νερό αυτού του καρπού. Μερικοί από αυτούς τους ηλεκτρολύτες είναι το νάτριο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο.

Καρπούζι
Τα περισσότερα φρούτα έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, αλλά λίγα μπορούν να συναγωνιστούν το καρπούζι. Μια κούπα καρπούζι είναι σχεδόν κατά 92% νερό, που σημαίνει ότι όχι μόνο μας προστατεύει από την αφυδάτωση, αλλά έχει και εξωφρενικά χαμηλές θερμίδες. Επίσης, περιέχει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που αναζωογονούν τον οργανισμό μας.


Σούπα γκασπάτσο
Η διάσημη κρύα σούπα - ή και κάθε άλλη κρύα σούπα, για να είμαστε ειλικρινείς - είναι τέλεια για να μας δροσίσει αλλά και να μας γεμίσει με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χάνουμε με τον αυξημένο ιδρώτα. Εκτός από γκασπάτσο, είναι πολύ καλή ιδέα να φτιάξουμε ζωμό από οστά, και να τον έχουμε πρόχειρο στην κατάψυξη όποτε θέλουμε να φτιάξουμε κάποια σούπα - την κάνει άμεσα πολύ πιο θρεπτική, και την γεμίζει με απαραίτητους ηλεκτρολύτες.


 Smoothies
Είναι πολύ καλύτερα από το να πιούμε έναν χυμό για τον απλούστατο λόγο ότι τα smoothies είναι πολύ θρεπτικά. Για την ακρίβεια, ένα smoothie που περιέχει φρούτα, γιαούρτι ή γάλα και λίγους αλεσμένους λιναρόσπορους είναι στην ουσία ένα πλήρες γεύμα, μαζί με φυτικές ίνες. Ο χυμός, καλώς ή κακώς, είναι κατά βάση νερό και σάκχαρα.

Γάλα
Ένα ποτήρι γάλα θα μας ξεδιψάσει, θα προλάβει την αφυδάτωση και θα μας προσφέρει μια ικανοποιητική δόση πρωτεΐνης - η οποία θα κρατήσει τα επίπεδα ενέργειάς μας υψηλά μέσα στην εξοντωτική ζέστη. Για vegan επιλογή, τα πιο θρεπτικά είναι τα γάλατα σόγιας, και μετά αυτά από αμύγδαλο. Το γάλα βρώμης, από την άλλη, είναι πολύ φτωχό διατροφικά και καλό είναι να το αποφεύγετε.


 Τζατζίκι
Και πάμε για κάτι ελληνικό και παραδοσιακό. Το τζατζίκι φτιάχνεται από γιαούρτι και αγγούρι, συνεπώς είναι από τα πιο δροσερά πράγματα που μπορούμε να βάλουμε στο πιάτο μας το καλοκαίρι. Το αγγούρι αποτελείται κατά βάση από νερό, και το γιαούρτι είναι εξίσου ενυδατικό, λόγω των ηλεκτρολυτών του.

Πηγή: iatronet.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...