Διαβατός Ημαθίας

Σε λίγο οι ανακοινώσεις για εστίαση και ψυχαγωγία και την νέα στέρηση δικαιωμάτων...

Ελευθερία κινήσεων στους κλειστούς χώρους δίνει η κυβέρνηση στους εμβολιασμένους σε μία προσπάθεια να προτρέψει τους ανεμβολίαστους να σπεύσουν για το εμβόλιο.

Ψεκασμένος: Οι ανακοινώνεις του Ζαβού είναι Παράνομες, τρέξτε τους, δείτε την φώτο παρακάτω...


Στις 12.30 ώρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των προνομίων στους εμβολιασμένους σε εστίαση και ψυχαγωγία, από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιώργο Γεραπετρίτη.


Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα έχουν προτεραιότητα όσον αφορά τη διευθέτηση των χώρων, καθώς θα έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και θα δέχονται περισσότερα άτομα.


Υποχρεωτικό παράλληλα θα είναι self test για τους μη εμβολιασμένους που θέλουν να μπουν στα καταστήματα, ενώ οι υπόλοιποι θα μπαίνουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται στους χώρους με την επίδειξη πιστοποιητικού που δίνεται όταν κάποιος εμβολιάζεται και όπου αναγράφεται ένα barcode.


Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος του χώρου θα το ελέγχει με μια ειδική εφαρμογή.

Θα την «κατεβάζει» στο κινητό του, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πύλη gov.gr και όταν ελέγχει το barcode από το πιστοποιητικό θα ανάβει «πράσινο» για την είσοδο χωρίς κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο του πολίτη.


Παράλληλα, θα δίνεται πληρότητα στο 80% και για νέους κάτω των 18 με αρνητικό τεστ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο προβλέπει τα εξής:

Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα
Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ
Είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς και μέτρα.
Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα διαθέτουν τα καταστήματά τους μόνο για εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει οπότε και θα λειτουργούν με πληρότητα 100% και χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα.
Κάρτα ελευθερίας με 150 ευρώ για τους 18-25, ερχονται νέα κίνητρα για εμβολιασμένους
H «κάρτα ελευθερίας» θα είναι διαθέσιμη για όσους έχουν γεννηθεί μεταξύ 1996 – 2003 και έχουν εμβολιαστεί μ τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1/1/2021 έως 31/12/2021.


Θα είναι διαθέσιμη μέσω του gov.gr με τη χρήση του ΑΜΚΑ, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται μία μέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και sms.
Η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού, θα χρησιμοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στα e-shops και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS.

Το freedom pass θα είναι χρεωστική ψηφιακή κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό προφίλ του κινητού και θα είναι διαθέσιμη εντός του Ιουλίου.

Η συγκεκριμένη κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολλαπλές ιδιότητες.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες

Ακτοπλοϊκές, αεροπορικές μετακινήσεις
Σιδηροδρομικές οδικές μεταφορές
Ενοικίαση οχημάτων
Καταλυματα, κάμπινγκ
Κατασκηνώσεις
Ταξιδιωτικά γραφεία
Κινηματογράφος
Μουσεία, συναυλίες, παραστάσεις χορού, κινηματογράφους, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους
Διανομή σε τουριστικά καταλύματα
Σε ό,τι αφορά στα ταξίδια, θα καλύπτει εγχώριες αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις (εξαιρούνται μετακινήσεις με ΙΧ), ενοικίαση οχημάτων, μίσθωση δωματίων σε καταλύματα, κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων.


Η διαδικασία

Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό «πορτοφόλι» στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου (για λειτουργικά Android και iOS), ενώ θα διατίθεται και σε φυσική μορφή για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή.

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει την ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα στο κινητό του αφού επιβεβαιωθεί ότι έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα φιλοξενηθεί στην πύλη gov.gr.

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός 24ωρου. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει οδηγίες μέσω SMS και email.

Η πλατφόρμα θα τηρεί όλους τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.