Διαβατός Ημαθίας

Αποκάλυψη: Για τους Γονείς που Ανησυχούν για τις ΑΠΟΥΣΙΕΣ των Παιδιών στα σχολεία...!

Εγκύκλιος: Δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας.
Οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2020-21.

Αυτό ορίζει εγκύκλιος την οποία υπέγραψε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό ρεπορτάζ του esos.


Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά  το υπουργείο Παιδείας "λύνει" τα χέρια των Διευθυντών των σχολείων και εκπαιδευτικών να μην αφήσουν στην ίδια τάξη κανέναν μαθητή λόγω απουσιών, εκτός ακραίων περιπτώσεων.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, μετά από εξέταση των απουσιών για κάθε μαθητή, έχουν το δικαίωμα να μη προσμετρήσουν τις απουσίες των μαθητών που δεν έγιναν με δική τους ευθύνη ,κατά τη διάρκεια όλου του διδακτικού έτους,   αλλά εξαιτίας  αντικειμενικών  λόγων  ανωτέρας βίας, όπως στην τηλεκπαίδευση διακοπή ρεύματος, έλλειψη τεχνικού εξοπλισμού, κακή σύνδεση ίντερνετ κλπ.

Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στην εξ αποστάσεως και διά ζώσης εκπαίδευση, οπότε είναι στην κρίση των Συλλόγων Διδασκόντων να μην προσμετρήσουν και τις  απουσίες που έγιναν κατά τη χρονική περίοδο που τα  σχολεία λειτουργούσαν με τη φυσική παρουσία των μαθητών.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου