Διαβατός Ημαθίας

Μεγάλη προσοχή, προσέξτε μην την πατήσετε και εσείς – Άρπαξαν πάνω από 3.000 ευρώ με «μαϊμού» e-mail τράπεζας

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης (phising) έπεσε γυναίκα στην Θεσσαλονίκη. Της έστειλαν «μαϊμού» e-mail από την τράπεζα για να ανανεώσει την χρεωστική της κάρτα και της αφαίρεσαν χρήματα ενώ χρέωσαν και τις πιστωτικές της κάρτες.

Η ίδια μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη εξηγεί πως κατάφεραν οι επιτήδειοι να την εξαπατήσουν «την Μεγάλη Δευτέρα ενώ ήμουν στην δουλειά μου,  μου ήρθαν τρία απανωτά email, από την τράπεζα Πειραιώς που δεν ήταν τελικά όμως η τράπεζα Πειραιώς. Το πρώτο το αγνόησα, το δεύτερο το πάτησα, και είμαι και ενημερωμένη πρέπει να πω» είπε.

«Ήταν πιστή αντιγραφή των χαρακτηριστικών της τράπεζας. Το θέμα είναι ότι το είδα από κινητό και δεν το πρόσεξα εκείνη την στιγμή. Αν το έβλεπα από υπολογιστή θα το έβλεπα (ότι πρόκειται για απάτη) γιατί μεταγενέστερα που το είδα είπα πως είναι δυνατόν να την πάτησα. Μέσα είχε ένα link σαν εικονίδιο που έλεγε ενεργοποιείστε τώρα.  Μου έλεγαν στην ουσία ότι ακυρώνεται η χρεωστική μου κάρτα και για να μην ακυρωθεί πρέπει να μπω να ενημερώσω τα στοιχεία μου» σημειώνει.
«Το δεύτερο mail το πάτησα και με πήγε σε ένα περιβάλλον σαν να έμπαινα στο e- banking μου. Μπήκα και βγήκα δύο – τρεις φορές και πείστηκα ότι είναι το e-banking μου. Μετά πάτησα τα στοιχεία της χρεωστικής μου και μου ήρθε το extra pin στο τηλέφωνο και μόλις είχα πληρώσει ύδρευση και το είδα ότι υπήρχε αυτό και λέω εγώ είμαι. Και μέχρι να φτάσω στο σπίτι, μου είχε μπλοκάρει η τράπεζα τις κάρτες μετά από 10 λεπτά. Και λέω τι έγινε;

«Μου πήραν ότι είχε μέσα ο λογαριασμός, μεταφέροντας τα στον λογαριασμό που είχα δώσει τα στοιχεία της χρεωστικής. Και μου χρεώσανε και τις πιστωτικές» λέει. «Δεν υπήρχε κόφτης από την τράπεζα. Τις έκοψαν μετά από 30 συναλλαγές» σημειώνει.

Όσον αφορά τις χρεώσεις στις πιστωτικές είπε πως το ποσό είναι 2.000 ευρώ ενώ συνολικά η «ζημιά» ανέρχεται στα 3.100 ευρώ.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Με επιτυχία μετά από 2 χρόνια, το επετειακό 40ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Λιβάδια Περτουλίου. (βίντεο)

Καρύδα: Το θαυματουργό λάδι της για υγεία και δέρμα...

Απίστευτη Μυκηναϊκή Ανακάλυψη στην Μακεδονία ..