Διαβατός Ημαθίας

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΘΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕ… ΡΑΝΤΕΒΟΥ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ [ΒΙΝΤΕΟ]

«Η οικονομία θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή», σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που λένε ότι θα υπάρξει παράταση του lockdown παρά το γεγονός ότι τα πολλά ημερήσια κρούσματα δείχνουν ότι αυτό δεν αποτελεί λύση, όπως άλλωστε έγραψε χθες το ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνει όταν οι ειδικοί το επιτρέψουν βάση της επιδημιολογικής εικόνας που θα υπάρχει.

«Εμείς στο υπουργείο έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί», τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η αρχή θα γίνει από το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχικά είδη και τα καταστήματα παιχνιδιών, τα οποία, όπως είπε, έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε, πάντως, ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς κανόνες και υγειονομικούς όρους, όπως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και ο περιορισμένος αριθμός ατόμων εντός καταστήματος.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Δεν εννοούμε φυσικά τα κέντρα διασκέδασης. Αυτά, πάει από του χρόνου.

Γεωργιάδης: Θεσμοθέτηση του click away

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι οι αγορές με τον τρόπο του click away, δηλαδή να γίνεται η παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, να ετοιμάζεται και με ραντεβού σε καθορισμένη ώρα να γίνεται η παραλαβή. «Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος συνωστισμού στα καταστήματα», εξήγηση ο υπουργός. Με απλά λόγια, θα ψωνίζουμε με ραντεβού!!!

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε πιστή εφαρμογή των μέτρων από όλους σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά».

πηγή: Μακελειό

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...