Διαβατός Ημαθίας

Δελφοί: ο ΟΜφαλός της Γης και ο ΟΜφάλιος Λώρος...


Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ήξερες ότι το Μυστικό των Δελφών είναι μέσα σου και δεν βρίσκεται μόνο στον αρχαιολογικό χώρο. Ήξερες ότι οι Δελφοί είναι Ομφαλός του Χρόνου; Ξέρεις, ωστόσο ότι ο Ομφαλός των Δελφών είναι και Ομφαλός του Κόσμου.

Αλλά τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Για να βρούμε την αληθινή σημασία των λέξεων θα ανατρέξουμε στην ετυμολογία, καθώς πρόκειται για μία ετυμολογία που έχει χάσει την αρχική έννοια, ωστόσο εξακολουθεί να είναι κρυμμένη κάτω από τις σύγχρονες λέξεις.
Δελφοί είναι μια λέξη που την χρησιμοποιούμε καθημερινά ακόμα και σήμερα. Μόνο που βάζουμε ένα -α- μπροστά και γίνεται αδελφοί.
Δελφύς σημαίνει, επίσης, μήτρα και με το -α- που δηλώνει το ομοούσιο γίνεται αδελφός, δηλαδή, ότι προέρχεται από την ίδια μήτρα.
Ο Ομφαλός τώρα προέρχεται από την λέξη ομφή που σημαίνει την θεϊκή φωνή. Μεγάλη σχέση φαίνεται να υπάρχει στο ΩΜ ή AUM που χρησιμοποιούν ευρύτερα στον βουδισμό: ένας ήχος που διώχνει την αρνητική ενέργεια από το σώμα και το χώρο σας, σύμφωνα με αυτές τις παραδόσεις.
Υποστηρίζεται ότι το ΟΜ, σχετίζεται με το ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΞ και την Ενεργοποίηση της Νοητικής Ισχύος αλλά και το ΚΟΝΕΞ ΟΜΟΝ ΠΑΝΕΞ που χρησιμοποιούν οι Μάγια και φέρεται να διδάχτηκαν από αρχαίους Έλληνες που τους δίδαξαν τα Ελευσίνια Μυστήρια.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα «μυστικά», παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί από το Επανελληνισμός των Ελλήνων 3:
Δελφύς= Μήτρα-Μητέρα
Α-Δελφός, Α-Δελφή
ΟΜ-φάλιος λώρος
Δελφοί ο ΟΜφαλός της ΓΗΣ

Η Ελληνική σημασία της Γονιμότητας


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πρόσκληση στην εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας από τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου..

Εννιά κόλπα για να στεγνώνουν τα ρούχα σας γρήγορα το χειμώνα!

Μάικλ Μακόλ: Η Ελλάδα αξίζει να πάρει τα F-35

Crumble βρώμης με βατόμουρα και μαρμελάδα βερίκοκο

Διαβατινά μυστικά για Αφράτα Κεφτεδάκια Φούρνου...