Διαβατός Ημαθίας

Δροσερό Ζελέ Κρασιού με Σταφύλια έχετε δοκιμάσει;


Αν είστε τύπος που θα θέλατε κάτι δροσερό, γλυκό αλλά με γεύση από κάποιον αμπελώνα, δηλαδή κάτι με κρασί, τότε αυτή θα είναι μία καλή συνταγή για εσάς.

Συστατικά
  • 20 γρ. σκόνη ζελατίνης
  • 150 γρ. νερό + 2 κ.σ.
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 750 γρ. αφρώδης οίνος
  • ασπράδι από 1 αυγό
  • 200 γρ. σταφύλια λευκά
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη ζελατίνης με τις 2 κ.σ. νερό. Αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τα 150 γρ. νερό με τα 100 γρ. ζάχαρη.
Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
Προσθέτουμε τον αφρώδη οίνο και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε τον αφρό που έχει μείνει στην επιφάνεια.
Αδειάζουμε σε ποτήρια και μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
Χτυπάμε το ασπράδι για 30 δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός και με ένα πινέλο αλείφουμε με το ασπράδι τις ρώγες από τα σταφύλια.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και αφήνουμε να σφίξει το μείγμα. Σερβίρουμε πάνω από το ζελέ.

πηγή: mati-gr-news
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πρόσκληση στην εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας από τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου..

Εννιά κόλπα για να στεγνώνουν τα ρούχα σας γρήγορα το χειμώνα!

Μάικλ Μακόλ: Η Ελλάδα αξίζει να πάρει τα F-35

Crumble βρώμης με βατόμουρα και μαρμελάδα βερίκοκο

Διαβατινά μυστικά για Αφράτα Κεφτεδάκια Φούρνου...