Διαβατός Ημαθίας

Γλυκό Ψυγείου με 2 είδη κρέμας, κρουασάν και μπισκότα


Ο καιρός είναι ζεστός και σίγουρα μας σπρώχνει να γευτούμε κάτι δροσιστικό. Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να φτιάξουμε ένα γλυκό ψυγείου και να το απολαύσουμε! Ας δούμε τα υλικά.


Συστατικά:
  • 1+1 λίτρα γάλα
  • 200+100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 100 γρ άνθος αραβοσίτου κακάο
  • 5 κρουασάν
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 1 πακέτο πτι μπερ

  • Οδηγίες

    1. Αναμειγνύουμε το γάλα (1 λίτρο) με την ζάχαρη (100 γρ), το άνθος αραβοσίτου βανίλια.
    2. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
    3. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
    4. Αναμειγνύουμε το γάλα (1 λίτρο) με την ζάχαρη (200 γρ), το άνθος αραβοσίτου κακάο και το κακάο.
    5. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
    6. Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
    7. Απλώνουμε την χλιαρή σκούρα κρέμα.
    8. Τοποθετούμε τα κρουασάν και τα καλύπτουμε με την χλιαρή λευκή κρέμα.
    9. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
    10. Προαιρετικά σερβίρουμε με σαντιγί.
    Παρακολουθήστε το ελληνικό βίντεο με την συνταγή από το foodaholics.gr από το κανάλι Foodaholics του YouTube για περισσότερες λεπτομέρειες στην παρασκευή:
    Γλυκό ψυγείου με 2 είδη κρέμας και κρουασάν | Foodaholics

    Previous Post
    « Prev Post
    Next Post
    Next Post »

    Διαβάστε ακόμα...

    Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

    Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

    Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

    Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

    Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

    Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

    Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη