Διαβατός Ημαθίας

Ποιό Είδος Τυριού Είναι το Κλειδί για να Ζήσετε Περισσότερο


Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ποιος δεν αγαπά το τυρί; Υπάρχει σε κεφάλι, κρεμώδες, λευκό, κίτρινο, σε φέτες, είναι ονειρικό και οι ποικίλες του είναι ατελείωτες, καθώς υπάρχουν θεωρητικά άπειρες μορφές και γεύσεις που κυκλοφορούν παγκοσμίως, από ντόπιες μέχρι τυποποιημένες.

Αν ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στα διάφορα είδη του, θα διαπιστώσουμε πως όλα έχουν εκπληκτικές αρετές. Επιπλέον, πέρα από το γεγονός ότι όποιο είδος και αν διαλέξετε, είναι νόστιμο, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο!
Οι συγκλονιστικές ειδήσεις προέρχονται από μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά, ανάμεσα σε 21 χώρες.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η έρευνα δείχνει ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν ένα σημαντικό ποσό από το κίτρινο τυρί – περίπου δύο μερίδες κάθε μέρα – παρουσίασαν μειωμένο επίπεδο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών παθήσεων.
Ενδιαφέρον όμως είναι ότι όσοι απέφευγαν να τρώνε τυριά ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, είχαν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας 44,4%.
Ο καθηγητής Ian Givens της Διατροφικής Αλυσίδας Τροφίμων στο Reading University, λέει ότι τα ευρήματα αυτά είναι αρκετά ισχυρά ώστε να μας κάνουν να ξανασκεφτούμε τον τρόπο που θεωρούμε ta γαλακτοκομικά προϊόντα.
Η μελέτη υποστηρίζει ότι τα κορεσμένα λίπη από τα γαλακτοκομικά προϊόντα (ίσως, εκτός από το βούτυρο) δεν συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σε αντίθεση με κάποιες άλλες πηγές, εξηγεί ο Givens.
Αν και οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί εάν το τυρί μπορεί να επεκτείνει πραγματικά την ζωή, είναι σαφές ότι αυτό δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στο καρδιαγγειακό σύστημα όπως πιστεύαμε παλαιότερα.
Αυτά, όπως διαπιστώνουμε, είναι πολύ καλά νέα, ειδικά για όσους είχαν αμφιβολίες και δεν επέτρεπαν στον εαυτό τους να απολαύσουν λίγο τυρί στην καθημερινότητά τους.
Ωστόσο, πέρα από τον ενημερωτικό χαρακτήρα του άρθρου, αν αντιμετωπίζετε θέματα υγείας που σχετίζονται με την μείωση του τυριού, καλό είναι πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, να ζητήστε τη γνώμη του γιατρού που σας παρακολουθεί ή άλλου επαγγελματία υγείας.
Και καλή απόλαυση, όποιο είδος τυριού και αν σας αρέσει περισσότερο!


πηγή: diadrastika.com
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.