Διαβατός Ημαθίας

Μαγνήσιο: Ο ultra σύμμαχος του οργανισμού μας!


Έχετε αϋπνίες; Νιώθετε κόπωση και αδυναμία; Έρχεστε συχνά αντιμέτωποι με μυϊκές κράμπες, πονοκεφάλους, ταχυπαλμίες; Είστε στρεσαρισμένοι ή αισθάνεστε πως η ενέργειά σας έχει…
παραδώσει τα όπλα; Κι όμως, μπορεί όλα τα παραπάνω να οφείλονται στην έλλειψη μαγνησίου, ενός υπερπολύτιμου μετάλλου, που ξέρει να φροντίζει τον οργανισμό μας!
Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο – σύμμαχος του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς πολλές μελέτες απέδειξαν τα σημαντικά οφέλη του. Συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η παραγωγή, η μεταφορά και η αποθήκευση ενέργειας. Ενεργοποιεί περισσότερα από 300 ένζυμα και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος και των μυών, συμπεριλαμβανομένου και του καρδιακού μυός. Είναι απαραίτητο για τη σύνθεση των πρωτεϊνών, των νουκλεϊκών οξέων, τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών, καθώς και για τη διατήρηση της καλής υγείας των οστών. Όλα τα παραπάνω, και όχι μόνο αυτά, καθιστούν σαφή την ανάγκη για επαρκή κάλυψη των αναγκών του οργανισμού μας σε μαγνήσιο, ώστε αυτός να «λειτουργεί ρολόι»!
Τα σημάδια της έλλειψης
Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητά μας, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Μερικά από τα σημάδια της έλλειψης μπορεί να είναι μεταξύ άλλων:
μυϊκές κράμπες και μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια
μειωμένη ενέργεια, κόπωση και αδυναμία
αϋπνία
διαταραχές της διάθεσης, όπως ευερεθιστότητα, στρες κ.ά.
έλλειψη όρεξης, δυσκοιλιότητα ή διάρροια
πονοκέφαλος και ημικρανία
ταχυκαρδίες
μειωμένες αθλητικές επιδόσεις
Τα αίτια της έλλειψης
Οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα του μαγνησίου στον οργανισμό είναι πολλοί και σχετίζονται με την ηλικία, το φύλο, αλλά και τον τρόπο ζωής μας. Κάποιοι από αυτούς είναι:
η ανεπαρκής πρόσληψη από τις τροφές λόγω της επεξεργασίας αυτών και της μη ισορροπημένης διατροφής
οι αυξημένες ανάγκες, όπως σε περιπτώσεις σωματικού ή πνευματικού stress και εγκυμοσύνης
η αυξημένη αποβολή από τον γαστρεντερικό σωλήνα (διαρροϊκά σύνδρομα κ.ά.) και τον νεφρό (μακροχρόνια χρήση διουρητικών κ.ά.)
η πρόοδος της ηλικίας
η κατανάλωση αλκοόλ
η λήψη ορισμένων φαρμάκων

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την ελληνική αποστολή του ΑΠΘ στην Ιαπωνία

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Ο συμβολισμός των Αριθμών και ο μέγας Πυθαγόρας...

Η νέα αλυσίδα καφέ που μπαίνει σφήνα στους μεγάλους...