Διαβατός Ημαθίας

15 Απλές Συμβουλές για να MHN Αρπάξετε Φθινοπωρινές Ιώσεις...


Όταν όλοι γύρω σας βήχουν και φτερνίζονται, σίγουρα δεν θέλετε να αρρωστήσετε και να μείνετε μέσα στο σπίτι, παίρνοντας φαρμακευτική αγωγή. Επιλέξαμε μερικές ελαφριές, ευχάριστες και ακόμη και νόστιμες μεθόδους που θα βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από ιικές λοιμώξεις και ασθένειες.
1. Απλώστε λίγη αλοιφή στη μύτη σας πριν από βγείτε έξω
Για να αποφύγετε τη γρίπη και το κρυολόγημα, χρησιμοποιήστε αλοιφή οξολίνης. Μια μικρή ποσότητα αλοιφής πρέπει να εφαρμόζεται στο εσωτερικό της μύτης. Έτσι, αποτρέπετε τη μόλυνση από ιούς και βακτηρίδια από το να εισέλθουν στο σώμα μέσω της ρινικού βλεννογόνου.
2. Φάτε σοκολάτα
Εκτός από το γεγονός ότι η σοκολάτα βελτιώνει τη διάθεση, βοηθάει στην αντιμετώπιση της εποχικής κατάθλιψης, επιπλέον ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα.
3. Μασήστε τσίχλα
Η τσίχλα βοηθά στον καθαρισμό του λαιμού και αφαιρεί το φλέγμα και τη βλέννα από τους βρόγχους. Η τσίχλα, θα βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλλει τη λοίμωξη και τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος πιο γρήγορα.
4. Πιείτε σαμπάνια
Ο Γάλλος γιατρός Henri Peuge συμβουλεύει, με τα παραμικρά συμπτώματα, να πίνετε σαμπάνια, σε ζεστή όμως θερμοκρασία.
Για να φτιάξετε το γιατροσόφι, ρίξτε ένα ποτήρι σαμπάνια σε μια κατσαρόλα, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και φέρτε σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια, αφήστε το ποτό να κρυώσει, και πιείτε το πριν πάτε για ύπνο . Σύμφωνα με τον Henri, η σαμπάνια βοηθά στην εξουδετέρωση των τοξινών στο σώμα.
5. Γαργάρες με αλατούχο διάλυμα
15 Απλές Συμβουλές για να MHN Αρπάξετε Φθινοπωρινές Ιώσεις
Καθημερινά κάντε γαργάρες με αλατούχο διάλυμα. Χάρη σε αυτή την απλή μέθοδο, θα καταστρέψετε τις λοιμώξεις και τα μικρόβια που εισέρχονται στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
6. Συμπεριλάβετε στη διατροφή στρείδια ή μύδια
Τα στρείδια θεωρούνται ισχυρό αφροδισιακό. Αλλά δεν τελειώνουν σε αυτό οι ωφέλιμες ιδιότητες τους. Τα στρείδια περιέχουν μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου – ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, αναντικατάστατο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Τα μύδια περιέχουν επίσης μεγάλο αριθμό μεταλλικών ιχνοστοιχείων και βιταμινών (Α, Β, C, PP), τα οποία θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
7. Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας
Οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι λαβές στις πόρτες και οι χειραψίες αποτελούν πηγή μικροβίων και τα χέρια μας τα ακουμπάνε συνεχώς σε κοινόχρηστα μέρη.
Για να αποφύγετε να εισέλθουν στο σώμα, προσπαθήστε να αγγίξετε το πρόσωπό σας όσο το δυνατόν λιγότερο και φυσικά πλένετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και χρησιμοποιήστε κάποιο αντισηπτικό.
8. Προσθέστε κουρκουμά στο φαγητό σας
Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό ή βαφή για τα αρτοποιήματα, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι προστατεύει τον οργανισμό από κρυολογήματα. Περιέχει κουρκουλίνη, η οποία σκοτώνει διάφορους τύπους βακτηρίων και ιών.
9. Κρατήστε μπαχαρικά στο στόμα σας
Κατά τη διάρκεια της περιόδου της γρίπης, προσπαθήστε πάντα να έχετε μαζί σας μπαχαρικά. Σε ιδιαίτερα πολυσύχναστους χώρους, κρατήστε στο στόμα σας ένα γαρίφαλο ή μια φέτα λεμονιού. Είναι ικανά να εξουδετερώνουν τους ιούς.
10. Φάτε σνακ μπανάνας
Οι μπανάνες αποβάλλουν το άγχος και βελτιώνουν τη διάθεση. Επιπλέον, η μπανάνα περιέχει βιταμίνη C, η οποία βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις και να απαλλαγεί από αυτές.
11. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια
15 Απλές Συμβουλές για να MHN Αρπάξετε Φθινοπωρινές Ιώσεις
Προσθέστε αιθέρια έλαια όταν ανάβετε κεριά στο σπίτι ή σε έναν υγραντήρα αέρα. Μπορείτε επίσης να τα εμποτίσετε σε ένα μαντήλι και να κάνετε εισπνοές σε πολυσύχναστα μέρη.
Τα αιθέρια έλαια χαλαρώνουν το ρινοφάρυγγα, βοηθώντας έτσι στην αποφυγή κρυολογήματος και βήχα.
12. Φάτε περισσότερο γιαούρτι
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ωφέλιμα βακτήρια -προβιοτικά, το γιαούρτι συμβάλλει στην αύξηση των λευκοκυττάρων, που ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού.
Η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού θα ενισχύσει το σώμα κατά την περίοδο λοιμώξεων και κρυολογήματος.
13. Χρησιμοποιήστε υγραντήρα αέρα
Για την πρόληψη κρυολογήματος, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα, μιας και ο ξηρός αέρας ξηραίνει τη ρινική βλεννογόνο και τον λαιμό , με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μικρορωγμές σε αυτά, και δεν είναι πλέον σε θέση να μας προστατεύσουν ενάντια σε μολύνσεις και παθογόνα βακτήρια.
14. Πιείτε πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε διάφορα μεταλλικά ιχνοστοιχεία, όπως ιώδιο, μαγνήσιο, φώσφορος, ψευδάργυρος και άλλα. Χάρη σε αυτά, ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι θα βοηθήσει να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
15. Κάντε μπάνιο με εσπεριδοειδή
15 Απλές Συμβουλές για να MHN Αρπάξετε Φθινοπωρινές Ιώσεις
Ανά μερικές μέρες, κάντε ένα μπάνιο με εσπεριδοειδή. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε μερικά λεμόνια και πορτοκάλια (ή χρησιμοποιήστε το αποξηραμένο ξύσμα τους) σε βραστό νερό, αφήστε τα για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τον ζωμό στο μπάνιο. Το ασκορβικό οξύ θα καθαρίσει το σώμα από τις λοιμώξεις, και επιπλέον το μπάνιο με εσπεριδοειδή είναι ένα καλό αντικαταθλιπτικό.
Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.


πηγή-Credit: ADME μέσω fanpage.gr από grfeed.com

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.