Διαβατός Ημαθίας

Χοιρινό κότσι με μπίρα...


Υλικά (για 4 μερίδες)...

½ φλ. ελαιόλαδο
1 χοιρινό κότσι, περίπου 2 κιλά με το κόκαλο
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, σε ροδέλες
1½ κ.σ. πάπρικα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. κύμινου, σε σπόρους
2 μπουκάλια μπίρας Lager

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με πάπρικα και κύμινο. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το λαδώνουμε καλά. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, τα μοιράζουμε στο ταψί και περιχύνουμε με την μπίρα. Τα υγρά του ταψιού πρέπει να φτάνουν περίπου το 1 δάχτυλο.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2½ ώρες. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά, ώστε να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα. Σερβίρουμε με ψητές ή τηγανητές πατάτες.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.