Διαβατός Ημαθίας

Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στο πρωινό σου!


Διαβατός...
Επειδή υπάρχουν μερικοί παράγοντες που ίσως να μην έχεις υπολογίσει, εμείς είμαστε εδώ για να σου τους τονίσουμε. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας καθώς και αυτό που θα σε κρατήσει δυνατή και γεμάτη ενέργεια.
Σκέψου το σαν την «πρεμιέρα” στο θέατρο. Έρευνες έχουν αποδείξει πως τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα του πρωινού που παίρνεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Παρακάτω θα βρεις 4 συχνά λάθη που οφείλεις να αποφύγεις.
Η granola είναι υγιεινή
Θεωρητικά ναι. Παρόλα αυτά η granola που πωλείται στο εμπόριο πολλές φορές κρύβει αρκετά σάκχαρα και λιπαρά. Αυτό σημαίνει πως καταλήγει να έχει πολλές παραπανίσιες θερμίδες καθώς και να αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν θέλεις να έχεις μια πραγματικά υγιεινή επιλογή, τότε δεν έχεις παρά να φτιάξεις τη δική σου, σπιτική granola.
Τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά είναι καλύτερα από τα πλήρη
Μπορεί αυτά τα παρασκευάσματα να έχουν λιγότερο λίπος αλλά οι παραγωγοί τους υποκαθιστούν την έλλειψη γεύσης με τεχνητά γλυκαντικά. Προσπάθησε να επιλέγεις το γάλα και το γιαούρτι σου έτσι ώστε αυτό να μην έχει γλυκαντικές ουσίες. Αν αυτό που σου λείπει παρόλα αυτά είναι η γεύση, δεν έχεις παρά να προσθέσεις μερικά κομμάτια φρούτων.
Πρωινό χωρίς πρωτεΐνη
Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη διασφαλίζει ότι θα αργήσεις να ξανανιώσεις πείνα. Τα αυγά για παράδειγμα είναι μια αρκετά κατάλληλη τροφή για το πρωινό σου. Μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και έτσι δε θα βαρεθείς ποτέ να τα τρως.
Πρωινό στο πόδι
Εάν η έλλειψη χρόνου είναι το μεγαλύτερο επιχείρημα σου για τις λάθος επιλογές στο πρωινό, ήρθε ο καιρός να το αλλάξεις. Αν και εσύ αντί να προετοιμάσεις το δικό σου γεύμα, καταφεύγεις στην εύκολη λύση του να πάρεις κάτι από έξω, τότε θα σου πούμε ότι έχεις πολλές πιθανότητες να κάνεις μια λάθος επιλογή. Μπορεί το κουλούρι Θεσσαλονίκης να είναι υγιεινό και να το συστήνουν όλοι οι διατροφολόγοι αλλά η στατιστική λέει πως μερικές μέρες θα ξεγελαστείς και θα ενδώσεις στα κρουασανάκια που είναι γεμιστά με πραλίνα.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αναρωτιέσαι...Οι σωστοί άνθρωποι πότε θα έρθουν στην ζωή σου;

Γέννησε μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας !

Δεν το καταλαβαίνω αυτό! Γιατί οι τιμές τροφίμων πέφτουν διεθνώς αλλά σε Ε.Ε. και Ελλάδα ανεβαίνουν;

Παρουσίαση βιβλίου «Ο Ανήφορος» στο Βιβλιοπωλείο-καφέ Ιδιώνυμο

Εργασίες Ασφαλτόστρωσης στον Δήμο Βόλβης... (βίντεο - φώτος)