Διαβατός Ημαθίας

Η θάλασσα μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή σου...


Διαβατός...
Από εμάς δεν χρειάζεται να κρύβεσαι. Μπορεί από εδώ και από εκεί να λες «τι spa κι αηδίες, αυτά είναι γυναικεία πράγματα», κατά βάθος όμως ξέρεις -εσύ, εμείς, όλοι- ότι δεν υπάρχει άντρας πάνω στη Γη που να μπορεί να αρνηθεί μια spa περιποίηση.
Είναι βλέπεις που απ' αυτές τις κούρες ομορφιάς βγαίνεις «άλλος άνθρωπος», αναζωογονημένος πνεύμα και σώματι, με την εικόνα σου να βελτιώνεται συνολικά, από μέσα προς τα έξω.

Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν αν σου λέγαμε ότι μπορείς να έχεις το free spa που σου αξίζει; Όχι σε κάποιο κέντρο ομορφιάς ή ξενοδοχείο, αλλά περνώντας απλά μια ημέρα στην παραλία και στη θάλασσα, γαληνεύοντας το πνεύμα σου και φροντίζοντας το δέρμα, τα μαλλιά και το σώμα σου.

Θάλασσα και μαλλιά
Αλάτι = Επιμελώς ατημέλητα μαλλιά


Θα έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν προϊόντα περιποίησης μαλλιών στην αγορά με βάση το θαλασσινό αλάτι, που προσφέρουν κίνηση και φυσικό κράτημα. Βουτώντας λοιπόν το κεφάλι σου στη θάλασσα και αφήνοντας τα μαλλιά σου να στεγνώσουν χωρίς να τα ξεπλύνεις στο ντους, τα βοηθάς να αποκτήσουν αυτό ακριβώς το λουκ που θα πετύχαινες με ένα σπρέι φιξαρίσματος με θαλασσινό αλάτι. Ουσιαστικά, το αλάτι ναι μεν απορροφά τη λιπαρότητα που εκκρίνουν οι θύλακες της τρίχας σου, δεν αφυδατώνει δε το τριχωτό της κεφαλής, όπως για παράδειγμα το σαμπουάν.

Θάλασσα και δέρμα
Άμμος = Απολέπιση


Το ότι το καλοκαίρι λόγω της ζέστης ιδρώνεις περισσότερο αν μη τι άλλο το γνωρίζεις. Εκείνο πους ίσως αγνοείς ή απλά αμελείς να πάρεις στα σοβαρά είναι ότι ο ιδρώτας που «χύνεις» ποτάμια φράζει τους πόρους της επιδερμίδας σου γύρω από τη μύτη, το κούτελο και το πηγούνι, αλλά και εκείνους που βρίσκονται στο σώμα σου, κυρίως σε πλάτη, χέρια και πόδια. Για να ξεφορτωθείς λοιπόν τα νεκρά κύτταρα, πάρε λίγη καθαρή άμμο και κάνε ελαφρύ μασάζ σε πρόσωπο και σώμα.


Θάλασσα και σώμα
Νερό = Καλύτερο κυκλοφορικό σύστημα


Όταν κολυμπάς, ακόμα κι όταν απλά στέκεσαι ακίνητος επιπλέοντας, το σώμα σου δέχεται πίεση με φορά από τα κάτω άκρα προς τον κορμό. Αυτή η κίνηση ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, όπως ακριβώς για παράδειγμα θα συνέβαινε αν κάποιος σου έκανε μασάζ.

Θάλασσα και πνεύμα
Θαλασσινή αύρα = Ψυχική γαλήνη


Η επιστήμη το λέει, όχι εμείς, ότι ήχοι της φύσης -βλέπε στην περίπτωσή μας το κύμα που σκάει στην αμμουδιά- δρουν ευεργετικά και χαλαρωτικά στη ψυχή μας. Απελευθερώνουν από το άγχος, καθαρίζουν το μυαλό από αρνητικές σκέψεις, διεγείρουν τις αισθήσεις, γεμίζουν τις μπαταρίες, βελτιώνουν τη διάθεση.Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την ελληνική αποστολή του ΑΠΘ στην Ιαπωνία

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Ο συμβολισμός των Αριθμών και ο μέγας Πυθαγόρας...

Η νέα αλυσίδα καφέ που μπαίνει σφήνα στους μεγάλους...