Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινά Φιλετίνια από ψαρονέφρι με λιαστές ντομάτες και κρασί..


Διαβατός...
Υλικά...

800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.


40 ml ελαιόλαδο
8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
100 ml κόκκινο κρασί αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε το δυόσμο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και μπρόκολο περασμένο από τον ατμό.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.