Διαβατός Ημαθίας

Μίνι λουκανικοπιτάκια με ζύμη πρέτσελ...


Διαβατός...
Και μια και μάθαμε την "τεχνική Μεϊγιάρντ" αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα μίνι πρέτσελ, με λουκάνικο. Ναι, μπορεί να σας φανεί πρόχειρο που χρησιμοποιούμε έτοιμη ζύμη, όμως θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Άλλωστε, το μυστικό δεν είναι απλά και μόνο στη ζύμη, αλλά στα "βαφτίσια" σε νερό με σόδα.

Yλικά (24 κομμάτια)


1/2 δόση ζύμη για πίτσα
1 πακέτο μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης
80γρ σόδα
Χοντρό αλάτι
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Προετοιμασία


Κόψε τη ζύμη σε κομμάτια και άνοιξε μακρόστενες λωρίδες, με φάρδος όσο το λουκάνικο και μήκος περίπου 15 εκ. Τυλίγουμε ένα, ένα τα λουκανικάκια.
Σε 4-5 ποτήρια νερό που βράζει, προσθέτουμε τη σόδα και ρίχνουμε τα πρετσελοπιτάκια λίγα, λίγα αφήνοντας στο νερό για 30 δεύτερα.
Μεταφέρουμε σε λαμαρίνα-ταψί. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε ένα, ένα με χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC να πάρουν χρώμα, περίπου 10′ λεπτά. Τα πρέτσελ μαυρίζουν πολύ εξαιτίας του νερού και της σόδας.
Σέρβιρε με ότι σος θέλεις. Εμείς ανακατέψαμε γιαούρτι με λίγη μουστάρδα και του πήγαινε τρελά.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...