Διαβατός Ημαθίας

Ευτυχία: Εσύ λες το - σε καλό να μας βγει;


Επιμέλεια Διαβατινός....
Ψυχολόγοι από τη Νέα Ζηλανδία διαπίστωσαν ότι πολλοί είναι οι άνθρωποι που διατηρούν συγκρατημένη στάση απέναντι στα ευχάριστα γεγονότα, επειδή πιστεύουν ότι αυτό θα οδηγήσει αργότερα στη λύπη και θα προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες. Αυτή η αντίληψη αντικατοπτρίζεται και στη φράση του λαού μας «σε καλό να μας βγει», μετά από έντονο γέλιο και χαρούμενη συναισθηματική «έκρηξη».
Και αν έχετε παρατηρήσει, αφότου κάποιος ξεστομίσει αυτή τη φράση, αμέσως το γέλιο όλων των παρευρισκομένων «κόβεται μαχαίρι».

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν μάλιστα, ότι τόσο οι δυτικοί, όσο και οι ανατολικοί λαοί «αποφεύγουν» την ευτυχία, επειδή πιστεύουν ότι τους κάνει να μοιάζουν εγωιστές και επιφανειακοί. Σε χώρες όπως το Ιράν, επικρατεί η πεποίθηση ότι το «κακό μάτι» ή κάποια άλλη υπερφυσική θεότητα θα ζηλέψει την ευτυχία κι έτσι θα επέλθει η ανατροπή της καλής τύχης. Στην Αμερική, ωστόσο, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η ευτυχία είναι ένα από τα βασικότερα κίνητρα στη ζωή. Γενικότερα, στο δυτικό κόσμο οι λαοί διαθέτουν μια πιο έντονη επιθυμία να κυνηγήσουν την ευτυχία και να αποφύγουν τη λύπη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Βικτόρια στο Ουέλινγκτον δημοσιεύουν τη μελέτη τους για την ευτυχία και την ευεξία στην επιθεώρηση "Journal of Happiness Studies", θέλοντας κατά κάποιο τρόπο να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων, και να τους κάνουν να δουν τη ζωή με πιο αισιόδοξη ματιά.


πηγή του άρθρου είναι το protothema

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Έξι πράγματα που δίνουν στα παιδιά τους μόνο οι καλοί γονείς..

Σκύλος χωρίς μπροστινά πόδια κλαίει όταν νιώθει ότι τον αγαπούν και τον φροντίζουν για πρώτη φορά.. Βίντεο

Το γράμμα Δέλτα. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ

Οι τροφές που καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη νικοτίνη του τσιγάρου