Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Φλογέρες με τυρί...
Διαβατινός
Συστατικά:
- 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 45 γρ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 φύλλα κρούστας για αλμυρες πίτες
- 1,5 κ.γ. κύμινο άκοπο
- 12 κομμένες λεπτές φέτες προσιούτο
- 75 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί
Για την σος
- 1 κ σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα
- Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το μείγμα που θα αλείψουμε το κάθε φύλλο, προσθέτοντας το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Παίρνουμε 1 φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και μετά στα 3 (κάθετα). (Θα έχουμε 6 κομμάτια φύλλου)
- Αλείφουμε κάθε φύλλο και από τις δύο πλευρές με το μείγμα βουτύρου-μουστάρδας
- Πασπαλίζουμε με μερικούς σπόρους κύμινου, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια-λωρίδες από το προσιούτο, λίγο από το τυράκι. Διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη δημιουργώντας ένα πουράκι
- Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα
- Πασπαλίζουμε με κύμινο και τυρί
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα
- Συνολικά βγαίνουν 18 τεμάχια
- Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
- Παράλληλα ετοιμάζουμε την σος μας σε ένα μπολάκι ανακατεύοντας το μέλι, την μουστάρδα, την μαγιονέζα και το πιπέρι
- Σερβίρουμε τις φλογέρες μας με την σος
πηγή:
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »