Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Φλογέρες με τυρί...


Διαβατινός

Συστατικά:


  • 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 45 γρ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 φύλλα κρούστας για αλμυρες πίτες 
  • 1,5 κ.γ. κύμινο άκοπο
  • 12 κομμένες λεπτές φέτες προσιούτο
  • 75 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί
Για την σος
  • 1 κ σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα
  • Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το μείγμα που θα αλείψουμε το κάθε φύλλο, προσθέτοντας το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Παίρνουμε  1 φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και μετά στα 3 (κάθετα). (Θα έχουμε 6 κομμάτια φύλλου)
  • Αλείφουμε κάθε φύλλο και από τις δύο πλευρές με το μείγμα βουτύρου-μουστάρδας
  • Πασπαλίζουμε με μερικούς σπόρους κύμινου, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια-λωρίδες από το προσιούτο, λίγο από το τυράκι. Διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη δημιουργώντας ένα πουράκι
  • Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα
  • Πασπαλίζουμε με κύμινο και τυρί
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα
  • Συνολικά βγαίνουν 18 τεμάχια
  • Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε την σος μας σε ένα μπολάκι ανακατεύοντας το μέλι, την μουστάρδα, την μαγιονέζα και το πιπέρι
  • Σερβίρουμε τις φλογέρες μας με την σος

πηγή:




Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...