Διαβατός Ημαθίας

Καλημέρα με μια Διαβατινή Γρανίτα καφέ..


Επιμέλεια Μ-ίου

Συστατικά:

  • 2 κούπες δυνατό καφέ εσπρέσο (υγρό)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια κομμένη στη μέση

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα πλατύ μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε και με ένα πιρούνι σπάμε τον πάγο, καλύπτουμε το μπολ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
  • Μετά από 30 λεπτά αφαιρούμε και σπάμε ξανά τον πάγο.
  • Το κάνουμε αυτό για συνολικά 3 ώρες μέχρι που όλος ο καφές έχει γίνει σαν κρυστάλλους.
  • Τελευταία στιγμή χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βοήθεια του μίξερ σε σαντιγύ αφού έχουμε προσθέσει μέσα τους σπόρους της βανίλιας.
  • Σερβίρουμε την γρανίτα μαζί με τη σαντιγί.

πηγή:


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Βούλα Πατουλίδου: Ευχαριστίες για τα όσα προσέφερε με την δίμηνη παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ»