Διαβατός Ημαθίας

Αυτές Είναι οι Τροφές που Προκαλούν Κίτρινα Δόντια..

Αν νομίζατε, ότι τα τρόφιμα και τα ποτά δεν έχουν καμία επίδραση στον
αποχρωματισμό των δοντιών σας, ξανασκεφτείτε το!
Οι ειδικοί λένε, ότι αν οποιοδήποτε φαγητό μπορεί να λεκιάσει ένα λευκό T-shirt, τότε μπορεί να είναι εξίσου καταστροφικό για τα λευκά δόντια σας.
Κάθε όξινη τροφή ή ποτό είναι πιθανό να φθείρει το σμάλτο των δοντιών σας. Εδώ είναι μερικά τρόφιμα και ποτά που μπορούν να κιτρινίσουν τα δόντια σας.
Κόκκινο ή λευκό κρασί. Όχι μόνο το κόκκινο κρασί, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά και το λευκό, είναι ικανό να σας χαρίσει κίτρινα δόντια. Ο λόγος είναι, ότι και τα δύο περιέχουν τανίνες, οι οποίες μπορεί να αφήσουν ένα κίτρινο αποτύπωμα στα δόντια σας. Ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό, μετά από ένα ποτήρι κρασί και θα κρατήσετε τα δόντια σας λεύκα.
Τσάι και καφέ. Και τα δύο αφεψήματα έχουν τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες στο χρώμα των δοντιών σας. Οι ειδικοί λένε ότι, αν δεν πίνετε μαύρο τσάι, μπορεί να βοηθήσει.
Ξύδι μπαλσάμικο. Αυτό το σκούρο και γευστικό ξύδι μπορεί να αποχρωματίσει τα δόντια σας. Τα καλά νέα είναι, ότι αν το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες ή σπανάκι, αυτές τείνουν να μειώσουν τις δραστικές συνέπειες.
Κάρι. Σίγουρα έχει υπέροχη γεύση! Αλλά, το χρώμα του κάρυ θα αφήσει στα δόντια σας μια απόχρωση του κίτρινου, αν δοκιμάζετε συνέχεια αυτό το εξωτικό μπαχαρικό.
Σάλτσα ντομάτας. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις κόκκινες σάλτσες ζυμαρικών; Λοιπόν, αν είστε λάτρεις, τα δόντια σας μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται πιο σκούρα. Δεν είναι μόνο το χρώμα της ντομάτας, αλλά και το γεγονός ότι είναι πολύ όξινο τρόφιμο. Και πάλι μία λύση είναι να έχετε σπανάκι στο ίδιο γεύμα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Βούλα Πατουλίδου: Ευχαριστίες για τα όσα προσέφερε με την δίμηνη παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ»