Διαβατός Ημαθίας

Ακτιβιστής γυρίζει τον κόσμο και βγάζει γυμνές selfie

Ένας άγνωστος μέχρι στιγμής νεαρός άντρας γυρνάει όλο τον κόσμο και φωτογραφίζεται
γυμνός -και ανάποδα, με τα χέρια του στο έδαφος, σαν αθλητής γυμναστικής- σε διάφορα μέρη του κόσμου, από την Ασία μέχρι την Αυστραλία και τη Βόρεια Ευρώπη. Αυτοαποκαλείται ο «γυμνός που στέκεται πάνω στα χέρια του» (Naked Handstander), αλλά εμείς ας τον πούμε απλά γυμνό ταξιδιώτη.

Ο άντρας αυτός, άγνωστου ταυτότητας και εθνικότητας, έχει επισκεφτεί 17 χώρες από το 2009 μέχρι σήμερα, από τη Κίνα και τη Σουηδία, μέχρι τη Ταϊλάνδη, την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Και δεν το κάνει έτσι, χάριν γούστου: δηλώνει ακτιβιστής που θέλει να διαμαρτυρηθεί για την τακτική «προσχεδιασμένης αχρήστευσης» (planned obsolescence) των μεγάλων εταιρειών όπως η Apple. Η τακτική αυτή είναι η εσκεμμένη δημιουργία προϊόντων που δεν θα διαρκέσουν πολύ χρόνο και που δεν μπορούν να επισκευασθούν, άρα ο καταναλωτής αναγκάζεται να αγοράζει το αμέσως επόμενο μοντέλο ή, στη χειρότερη των περιπτώσεων, να κάνει διαρκώς αναβαθμίσεις στη συσκευή του, με κέρδος για τις εταιρείες και χασούρα για τον ίδιο τον καταναλωτή -ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνεται το οικοσύστημα.

«Υπάρχει τόση σαβούρα που καταναλώνουμε καθημερινά, γι' αυτό το λόγο και πρέπει να απαλλαγούμε σύντομα από την κουλτούρα της απόρριψης συσκευών μέσα στην οποία ζούμε. Ο κόσμος μας είναι συναρπαστικός γι' αυτό και σας προτρέπω να βγείτε εκεί έξω και να βιώσετε τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τις αισθήσεις σας», γράφει ο ίδιος στο μπλογκ που διατηρεί με τίτλο http://www.nakedhandstander.com, ενώ σχετικά με το νέο iPhone 6 τόνισε πως «είναι σχεδιασμένο με την ίδια λογική (του planned obsolescence).Η Apple δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Σίγουρα, τα προϊόντα της είναι πολύ ωραία σε επίπεδο σχεδιασμού, αλλά τώρα πρέπει να αλλάξουν την τακτική τους προς το οικολογικότερο. Έχουν μπροστά τους μια τεράστια ευκαιρία να γίνουν η πρώτη εταιρεία που θα κινηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση».

Δεν αντιμετώπισαν όλες οι πόλεις τον γυμνό ταξιδιώτη με τον ίδιο τρόπο: στη Ρώμη κάποιοι μυστικοί αστυνομικοί τον κυνήγησαν και έσβησαν τη γυμνή φωτογραφία που τράβηξε. «Δεν είδαν την αστεία πλευρά της πράξης μου», λέει ο άντρας, τα κατορθώματα του οποίου περιγράφει, σε πρόσφατο ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα Independent.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου