Διαβατός Ημαθίας

Αιματηρό τέλος για δύο δραπέτες...

Πάνω από 1.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί χθες στην περιοχή της ορεινής Τριχωνίδας για τον εντοπισμό των δραπετών. Νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με άνδρες των ΕΚΑΜ έπεσαν δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που εντοπίστηκαν στην περιοχή Κονισκά της Αιτωλοακαρνανίας. Αναζητούνται άλλοι τρεις. Ανθρωποκυνηγητό στην Ευρυτανία.


Πάνω από 1.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί χθες στην περιοχή της ορεινής Τριχωνίδας για τον εντοπισμό των δραπετών.
Παρόλο που μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν ταυτοποιηθεί οι νεκροί, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για τον 25χρονο Εντισον Λίκα και τον 41χρονο Μουρατάι Κρίστακ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο διαβόητος κακοποιός Μάριο Κόλα εξακολουθεί να διαφεύγει.
Η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων που δρομολογήθηκε από την πρώτη στιγμή αναμένεται να δώσει οριστικές απαντήσεις.
Οπως έγινε γνωστό, η ομάδα των πέντε δραπετών που στις 17 Ιουνίου είχαν δολοφονήσει τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο χωρίστηκε τις προηγούμενες μέρες.
Οι τρεις κατευθύνθηκαν προς την Ευρυτανία, όπου οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή Προυσός, ενώ οι άλλοι δύο πήγαν στην Αιτωλοακαρνανία.
Χθες το πρωί, η αστυνομική επιχείρηση είχε στραφεί στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Τριχωνίδας και συγκεκριμένα στην περιοχή Κονισκά του Δήμου Θέρμου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας στην αιματηρή συμπλοκή δεν ήταν ο αρχηγός της συμμορίας Μ. Κόλα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας στην αιματηρή συμπλοκή δεν ήταν ο αρχηγός της συμμορίας Μ. Κόλα
Πληροφορίες ανάφεραν ότι περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί είχαν «ακροβολιστεί» στο σημείο, εκεί όπου η θερμική κάμερα είχε νωρίτερα εντοπίσει «ύποπτη» κίνηση. Την ίδια στιγμή, ισχυρές δυνάμεις είχαν στήσει «μπλόκα» στην ευρύτερη περιοχή. Οι δύο δραπέτες φαίνεται πως είχαν βρει καταφύγιο σε ένα σημείο με πυκνή βλάστηση.
Εκεί, ανάμεσα στα πουρνάρια, περίμεναν να πέσει η νύχτα για να μπορέσουν να κινηθούν -όπως έκαναν συνήθως- πεζοί.
Οι αστυνομικοί τούς είχαν στήσει ενέδρα. Μόλις τους είδαν να ξεπροβάλλουν στο δρόμο, τους φώναξαν να σταματήσουν. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και οι δραπέτες έπεσαν νεκροί από τα πυρά.
Στην Ευρυτανία
Την ίδια στιγμή, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τριών πρώην συνεργών των δραπετών που κινούνται στην περιοχή της Ευρυτανίας.
«Με τον ίδιο τρόπο, από ξηράς και αέρος, η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», διαβεβαίωναν το «Εθνος» χθες το βράδυ υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Η ταυτότητα των δύο νεκρών θα δώσει απαντήσεις για το ποιοι είναι οι τρεις που ακόμη αναζητούνται.
Από την απόδραση 22 Μαρτίου μέχρι χθες
Το χρονικό του τρόμου και τα δύο θύματα
Παραπάνω από τρεις μήνες οι αστυνομικοί αναζητούν τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που στις 22 Μαρτίου κατάφεραν να διαφύγουν ύστερα από «πολεμική» επιχείρηση συνεργών τους. Κινούμενοι πρώτα στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, μετά στην Κορινθία και τελικά στη Στερεά Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία, οι επικίνδυνοι κακοποιοί προκάλεσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων: της Κατερίνας Ζώγαλη που βρέθηκε στο λάθος σημείο τη στιγμή της καταδίωξής τους και της ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς και τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Ανδριτσόπουλο, ύστερα από επιχείρηση-παγίδα στο Δίστομο.
Μπλόκα
Μετά τη δολοφονία και του αστυνομικού, ο εντοπισμός και η σύλληψή τους πάση θυσία έγινε θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. Ισχυρές δυνάμεις μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, δημιουργώντας μπλόκα για τον εντοπισμό τους. Ωστόσο, ο Κόλα και η «παρέα» του φαίνεται πως ήταν άριστοι γνώστες των επαρχιακών δρόμων της περιοχής, καταφέρνοντας να ξεφεύγουν συνεχώς. Μάλιστα πληροφορίες ήθελαν τις τελευταίες μέρες στην αναζήτησή τους να συμμετέχει και ο στρατός.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

πηγή:  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63851995
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...