Διαβατός Ημαθίας

Ρωσία-ΗΠΑ: «Ψυχροπολεμικό» επεισόδιο

Η Ρωσία κατήγγειλε χθες τη δημοσιοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της λίστας 18
προσώπων στα οποία επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις για την πιθανολογούμενη ανάμιξή τους στο θάνατο στη φυλακή του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, προειδοποιώντας ότι πρόκειται να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.


«Αυτό το διάβημα θα προσθέσει και άλλα αρνητικά στοιχεία στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ που είναι ήδη περίπλοκες τον τελευταίο καιρό. Η ευθύνη για τις συνέπειες πέφτει εξ ολοκλήρου στην αμερικανική πλευρά», δήλωσε μια πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Η δημοσίευση αυτού του καταλόγου «θα έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη ενός παρόμοιου μέτρου από τη ρωσική πλευρά. Όμως αυτή δεν είναι η επιλογή μας», πρόσθεσε. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν, δήλωσε ότι αυτή η χειρονομία της Ουάσινγκτον «επηρεάζει τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ με ένα πολύ αρνητικό τρόπο».
Από την πλευρά του ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ είχε προειδοποιήσει ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε αντίποινα, αν δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος αυτός που προβλέπει την απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες σε Ρώσους που εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Εμείς θα αντιδράσουμε, κι η αμερικανική πλευρά το γνωρίζει», τόνισε ο Λαβρόφ.
Ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Κρατικής Δούμας Αλεξέι Πουσκόφ εξέφρασε πάντως μια κάπως διαφοροποιημένη άποψη, λέγοντας ότι με την μικρή λίστα των 18 προσώπων που φέρονται ότι παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα ο πρόεδρος Ομπάμα έδειξε ότι δεν επιθυμεί την επιδείνωση των εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.
«Η αμερικανική διοίκηση αποφάσισε να μην ακολουθήσει το δρόμο της επιδείνωσης της πολιτικής κρίσης με τη Μόσχα», τόνισε ο Πουσκόφ σύμφωνα με το Ιnterfax.

Πηγή: real.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Έξι πράγματα που δίνουν στα παιδιά τους μόνο οι καλοί γονείς..

Σκύλος χωρίς μπροστινά πόδια κλαίει όταν νιώθει ότι τον αγαπούν και τον φροντίζουν για πρώτη φορά.. Βίντεο

Το γράμμα Δέλτα. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ

Οι τροφές που καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη νικοτίνη του τσιγάρου