Διαβατός Ημαθίας

Eurostat: Φτωχός ένας στους τρεις Ελληνες

Ενας στους τρεις Ελληνες (31%) βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που πλήττει όλο και περισσότερο τα παιδιά έως 18 ετών.
Τη δραματική αυτή εικόνα αναδεικνύουν στοιχεία της Eurostat που αναφέρονται στο 2011, από τα οποία προκύπτει ακόμη ότι ένας στους τέσσερις πολίτες στην Ε.Ε. είναι στα όρια της φτώχειας. Πηγές της Κομισιόν τόνιζαν ότι για το 2012 θα πρέπει να αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στα κράτη-μέλη.
Πάντως, άκρως ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο φτώχειας για τα παιδιά που φτάνει το 30,4% (27% στην Ε.Ε.), ενώ στους πολίτες 18-64 ετών το ποσοστό ανέρχεται στο 31,6% (24,3% στην Ε.Ε.) και στους ηλικιωμένους (άνω των 65 ετών) είναι 29,3% (20,5% στην Ε.Ε.).
Παράλληλα, από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ακόμη ότι ο κίνδυνος της φτώχειας μειώνεται όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων. Αναλυτικότερα, στην Ελλάδα το 50,2% των παιδιών με γονείς με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο απειλείται με τον κίνδυνο φτώχειας (49,2% στην Ε.Ε.), ενώ για τα παιδιά με γονείς με μέσο επίπεδο εκπαίδευσης το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 28,7% (22,4% στην Ε.Ε.) για να μειωθεί περαιτέρω στο 7,9% για τα παιδιά με γονείς με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης (7,5% στην Ε.Ε.).
Β. Δεμίρης, Βρυξέλλες

πηγή
 
Αθλητικά στοιχήματα, Καζίνο και Πόκερ, όλα σε μία πλατφόρμα! Μία από τις πιο γνωστές εταιρείες παιγνιδίων στην Ευρώπη!
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)