Διαβατός Ημαθίας

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τους Έλληνες και Αρμένιους Μικρασιάτες πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Κύπρο το 1922..

Ένα από τα λιγότερο γνωστά θέματα της Μικρασιατικής Καταστροφής είναι η υποδοχή και η περίθαλψη των Ελλήνων και Αρμενίων Μικρασιατών προσφύγων στην Κύπρο το Σεπτέμβρη του 1922 και εξής. Αυτήν την πτυχή της ιστορίας θα αναδείξουν ο Δήμος Καλαμαριάς, το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού, το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη και ο Αρμενικός Σύλλογος Χαμασκαΐν, στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν στις 8 και 9 Μαΐου 2023.

Ειδικότερα τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00, στο Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο, (Τσιμισκή με Αντωνίου Καμάρα 1) πραγματοποιήθεικε εκδήλωση με θέμα: «Έλληνες και Αρμένιοι της Ανατολής οι οποίοι μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο». Ομιλητές ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, με τίτλο ομιλίας: «Μικρασιάτες Πρόσφυγες στην Κύπρο» και ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, κ. Άκης Δαγκαζιάν, με τίτλο ομιλίας: «Αρμένιοι Πρόσφυγες στην Κύπρο».
«Ως Αρμένιοι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το ασφαλές καταφύγιο που οι αδελφοί Κύπριοι μας προσέφεραν διαχρονικά», τόνισε ο επίτιμος πρόξενος της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη Άκης Δαγκαζιάν.

Σήμερα στις 9 Μαΐου 2023 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Αργυρουπόλεως και Μεταμορφώσεως 7-9), θα γίνει παρουσίαση του θεατρικού έργου «ΦΩΤΕΙΝΗ» της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου. Το έργο ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα «Σόλο για τρεις» σε θεατρικό αναλόγιο.  Η είσοδος στη θεατρική παράσταση είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις στο τηλ. 2310-434917

Με τις εκδηλώσεις αυτές σύμφωνα με το kalamaria.gr, το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς επιδιώκει να καλύψει πληρέστερα τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής αναδεικνύοντας μία ακόμη, για πολλούς, άγνωστη, πτυχή της.

Προτείνουμε...
 Αγορές  Αγορές  Αγορές
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..