Διαβατός Ημαθίας

🎄 Χριστουγεννιάτικα burger Τάρανδοι ..

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα burger Τάρανδοι μια τέλεια ιδέα για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και για το παιδικό πάρτι την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Υλικά
8 Ψωμιά για burger

Για την γέμιση
8 φύλλα Μαρούλι 
8 φέτες Γκούντα 
8 φέτες Ντομάτα
Τυρί Κρέμα 250 γραμμάρια περίπου (δεν θα το χρειαστούμε όλο)

Για την διακόσμηση
16 Πρέτσελ 
Τυρί Κρέμα Λίγο (για τα μάτια)
Ελιές 2-3 ψιλοκομμένες
8 Ντοματίνια 

Για το μπιφτέκι
1 κιλό Κιμάς Μοσχαρίσιος 
Ελαιόλαδο 60 γραμμάρια
Μουστάρδα 40 γραμμάρια
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Κετσαπ 40 γραμμάρια
Καπνιστή Πάπρικα ½ κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι ¼ κουταλάκι του γλυκού

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων και τουλάχιστον στην Ελλάδα, κάθε αγαπημένη γιορτή την έχουμε συνδέσει και με το καλό φαγητό. Τα Χριστούγεννα είναι από αυτές τις γιορτές που μας ξυπνούν την φαντασία, την δημιουργικότητα και την παιδικότητα. Εξού και τα χαριτωμένα burger Τάρανδοι.
 
Αυτά τα πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα burger Τάρανδοι με το ζουμερό, σπιτικό μπιφτέκι, τα δοκιμάσαμε πρώτη φορά το 2021, όταν θέλαμε να κάνουμε έναν μπουφέ που να λατρέψουν τα παιδιά μας. Τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα για κάθε παιδικό πάρτι την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και για κάθε γιορτινό μπουφέ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα burger τάρανδοι:


Εκτέλεση για τα μπιφτέκια στα Χριστουγεννιάτικα burger Τάρανδοι
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, την κέτσαπ, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα σκεπάζουμε την λεκάνη με μία διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Έπειτα βγάζουμε από το ψυγείο την λεκάνη και πλάθουμε με τα χέρια μας μπιφτέκια των 120 γραμμαρίων. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με την διάφανη μεμβράνη για 10 λεπτά περίπου.

Μετά τα 10 λεπτά βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε πάνω το μπιφτέκι. Ψήνουμε για 4 λεπτά από την μία πλευρά και για 4 λεπτά από την άλλη, πιέζοντας παράλληλα με μία σπάτουλα ελάχιστα. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το μπιφτέκι είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα burger Τάρανδοι
Παίρνουμε τα ψωμάκια για burger και αλείφουμε στον πάτο του κάθε ψωμιού το τυρί κρέμα. Από πάνω απλώνουμε μία φέτα τυρί γκούντα, μία φέτα ντομάτα, το μπιφτέκι μας, μία φέτα μαρούλι και κλείνουμε με το καπάκι από το ψωμάκι, το οποίο το έχουμε αλείψει και αυτό με τυρί κρέμα.

Βάζουμε σε κάθε burger, από την πάνω μεριά δύο σταγόνες τυρί κρέμα για μάτια και πάνω από τα μάτια τοποθετούμε λίγες φλούδες από ψιλοκομμένη ελιά για την κόρα των ματιών.

Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα την μύτη για να περάσουμε το ντοματίνι και για να κρατήσει όλο το burger. Σπάμε λίγο από κάτω τα πρέτσελ και τα καρφώνουμε κι αυτά στο ψωμάκι για κέρατα. Έτοιμα!

Tips για τα Χριστουγεννιάτικα burger Τάρανδοι
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι υλικά μας αρέσει. Μπορούμε αντί για τυρί κρέμα τόσο στην γέμιση όσο και στα μάτια να βάλουμε μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα. Εμείς την προτιμήσαμε σαν μία πιο υγιεινή και νόστιμη λύση. Η διακόσμηση είναι επίσης στην επιλογή μας. 
  

Η συνταγή είναι της Κα Katerina Sarri και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ.

| ΧΟΡΗΓΟΣ ...  Inbeverages
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού